[]

Şarabı Neye Göre Nasıl Seçiyorsunuz?

Marketten alırken şarabı neye göre seçiyorsunuz? Migros değil de yurt dışında ya da çok alternatifli bir markette olduğunuzu düşünün lütfen. Yani tatma , koklama şansınız da yok. Esasen kırmızı şarap için soruyorum ama diğerleri için de yardıma açığım. Etiket, içindekiler falan okunabilir tamam ama daha açıklayıcı cevap verin lütfen.
Ben şahsen şişesine göre seçiyorum :D ama böyle gitmemeli

teşekkürler, sevgiler.

 
markette bir şey seçerken ön raflarda ne bitmiş ona bakarak seçiyorum. demek ki insanlar onu alıyorlar

şarap konusunda da beğendiğim birkaç üzüm var, eğer tanıdık bir marka yoksa onu seçiyorum
  • la noix  (10.04.13 23:28:35) 
Fiyat. Açıkcası yıllardır şarap içen biri olarak o şarabı kadehte sallaya sallaya tek bir yudum aldıktan sonra "hımmmm" diyenlerden değilim. Hiç anlamam. Çok az şarap bana kendini farketmiştir. Pnun haricinde gerisi aynı gelir hep bana. O yüzden, çoğu zaman ucuz olup olmamasıyla ilgileniyorum.

Şiraz üzümünden yapılanlar hoşuma gitmişti bi de.

Bunu koleksiyon için soruyor ya da hakikaten "hmmm" demek istiyorsan, dediklerimi hiç dikkate alma zaten.

Edit: şu an şarap ile kendini iyi hisseden birinin yazdıklarını okudun.
  • otonom  (10.04.13 23:29:32 ~ 23:38:03) 
bilmem denersin bi marka veya farklı üzümden üretilmişlerini. baktın sevmedin başka şeylere yönelirsin.


  • rhollor  (10.04.13 23:30:26) 
fiyata göre seçmekten gayrı çare yok


  • kargn  (10.04.13 23:33:18) 
yani benim de içerken aklıma geldi .. önce yarı fiyatına indiyse falan böyle büyük indirimde olanalra yöneliyorum olmadı şişeni tipine bakıyorum havalı mı diye:D ama böyle olur mu yaa..
biz ne zaman ".. yahu azizim etin yanında şu merlot* ne iyi gider/ balık mı aaah şivaz seçeceksin mıh mıh mıh mohmohmoh" diyeceğiz? bir tek makarnayla varsa italyan şarapları iyi gider onu biliyorum!

  • jimjim  (10.04.13 23:39:00) 
eğer daha önce tadından ve fiyatından memnun kaldığım bir marka yok ise, öncelikle üzümünün çeşidinden, sonra içindeki aromatik özelliklerinden, daha sonra ne ile içilebildiğinden, en son olarak şişe tasarımı(ki bunda etiketin tasarımı ve mantar olup olmaması bile önemli etkenler) ve fiyatına göre bir seçim yapıyorum. söz konusu ithal şarap ise ispanyol, italyan ve güney amerika şarapları gayet iyi oluyor.


  • reso aga  (10.04.13 23:42:25) 
üzümüne göre seçersin. bazı üzümlerden yapılanlar daha sert olur, bazısı daha yumuşak. fiyat da etkili tabi ki


  • bilmemkacincinick  (10.04.13 23:45:11) 
öküzgözünden şaşma yok kavaklıderenin üstüne tanımam gibi bi durum yok genellikle şarabımı böyle migros,dia gibi marketlerden değilde yerel tekel bayisinden almayı tercih ediyorum biraz da muabbetiniz varsa güzel öneriler gelebilir


  • the game  (10.04.13 23:52:47) 
tatli mi, kuru mu, yari kuru mu buna bakarim. yari-kuru meyve aromali seviyorum. sofra sarabi da severim. sarabin hasi kurudur ama esas gurular tatli saraba sarap demiyor.


  • eick  (11.04.13 00:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.