[]

babam babam babam

sevgili babacığım bu yaşta kendini yollara vurdu, arkadaşlarıyla on günlüğüne afrika turuna gidecekmiş. kenya-tanzanya-güney afrika şeklinde. kendisi pek takmıyor ama ev halkı olarak endişeliyiz. bir sürü aşı listesi almış ama sadace sarı humma aşısını oldu. ya diğer hastalıkları kaparsa, ya bize de bulaştırırsa, kene ısırırsa, yılan sokarsa filan. bizi aydınlatırsanız çok sevinirim. ister sağlık olsun, ister babamın orada ne yapması gerektiği olsun. teşekkürler.




 
ya turla gitmiyor mu.. ne yılanı kenesi. kenya ve güney afrika zaten acaip turistik destinasyonlar. turla gittiğine göre de gözetim altında olacaktır. öyle ormanda kafalarına göre yürüyecek halleri yok ya.


  • desdinova  (08.02.09 11:12:32) 
babanıza söyleyin ben de katılacağım aralarına. bırakın bu geziyi gerçekleştirsin, ve ciddi ciddi beni de alsınlar yanlarına.

ilk boş fırsatında by geziyi gerçekleştirmek isteyen biri olarak size şöyle cevap vereyim; sarı humma aşısı en önemlisi. başka aşıları yaptırsa daha iyi, ama öyle kene ısıracağını pek sanmıyorum. zira bir turla gidiyorsa onlar ilgili önlemleri zaten alır. turla gitmiyor olsa bile afrika dediğimiz yerler tamam belki istanbul değil ama hiçbir şeyin olmadığı ıssız yerler de değil hani. her türlü aşı, kliniklerden sağlanabilir. yani sonuçta orada yaşayanlar nasıl yaşıyor? böyle durumlarda kliniğe koşuyorlar ve kliniktekiler de artık işinin en uzmanları olmuşlardır. ayrıca unicef'in yardım çadırları da zaten gideceği yerlerde vardır. oralarda türk-yunan-ermeni-israil gibi bir ayrım yok. ya afrikalı, ya da afrika'ya gezmeye gelen turist var. yani unicef çadırına gittiğinde (babanız zenci değilse) kendilerindenmiş gibi davranılacak ve en iyi muameleyi görecektir. hem belki rastladığı unicef çadırında türk bile çıkabilir (5-10 sene sonra kendimi o çadırda görüyorum).

tanzanya ve kenya safari için ideal. güney afrika dediğin ülke türkiye'den medeni ve gelişmiş. charlize theron gibi bir melek bu ülkeden çıktı, düşün. oranın da ormanlık yerleri var tabii orası ayrı.

uzun lafın kısası, eğer babanız elinden iş gelen becerikli biriyse, hiç korkmayın. ki bence bu geziye çıkmak istediğine göre bu konularda bilgili biridir.
  • deckard  (08.02.09 12:32:03) 
3 kere güney afrika'ya gittim, hiç bir şey de olmadı. şunu söyleyebilirim ki güney afrika kesinlikle çok modern bir ülke. üstelik pek çok türk yaşamakta. o yüzden endişe etmeyin, hiç bir sorun olacağını sanmıyorum.


  • schizo  (08.02.09 13:45:48) 
guney afrika,cape town nası bir yer biliyormusun? cennet cennet !!


  • the end of dreams  (08.02.09 15:03:20) 
ne güzel işte şikayet edeceğinize bence siz de onların peşine takılın. =)


  • inkey  (08.02.09 15:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.