[]

yüksek lisans mezunu, lisans diplomasıyla askerlik başvurusu.

Selamlar.

Endüstri mühendisiyim. Haziran sonunda yüksek lisanstan mezun olacağım ve ağustosta askere gitmek istiyorum. Lisans diplomasıyla başvurma ve yüksek lisans yaptığımdan hiç bahsetmeme gibi bir ihtimalim var mı? Kısa dönem yapmak istiyorum ve yüksek lisans mezunlarının ihtiyaç halinde uzun döneme daha çok tercih edildiği gibi bir şey duydum. Düşük bir ihtimal ya da şehir efsanesi de olsa bu riski ortadan kaldırmak istiyorum.

Teşekkürler.

 
Yüksek lisansa bakmazlar. Lisans var mı yok mu ona bakarlar sadece.

Ayrıca burda bir cevabım olmuştu: eksiduyu.ru
  • pass  (10.04.13 14:06:22) 
bi an ben mi yazdım dedim duyurunu:) askere alma işleri değişti bu yüzden kimse tam bilmiyor ne olacağını lakin bişey kesin; sınav kalktı ve yedek subay olma bazı şartlara bağlandı resmi gazetede yayınlanan seçim şekline bakalım;


MADDE 5 – Seçimin amacı; Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan sınıf ve branşlar için yedek subay adayı yükümlülerin tespitidir. Seçim ve sınıflandırmada öncelik Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun nitelikte personelin seçilmesidir. Yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu nota tahvil edilir. Seçim bu not üzerinden yapılır. Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görev yapacakları sınıfları ve branşlarıbelirlenir. Subaylık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunan yükümlüler yedek subay adayı seçilemezler. Bilgilerin seçim ve sınıflandırmada kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar yönerge ile düzenlenir.”

4) Sevk öncesi hazırlık işlemleri yapılan yükümlüler bilgisayarca;

- Yükümlü miktarı yedek subay ihtiyacı kadar veya daha az ise, yükümlülerin tamamı yedek subay adayı olarak ayrılır.

- Yükümlü miktarı sınıf kontenjanları, meslek ve vasıfları itibariyle, Türk Silâhlı Kuvvetlerinin yedek subay ihtiyacından fazla ise; istekliler ere ayrılır, kalan miktar yine ihtiyaçtan fazla ise fazla miktar ere ayrılır.

- İstekliler ayrıldıktan sonra kalan miktar ihtiyacı karşılamazsa istekli er olmak isteyenler arasından yedek subay adayı ihtiyacı karşılanır.

- Yedek subay adayı ve ere ayrılan yükümlülerin; mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile sınıfları ve branşları ayrı ayrı belirlenir.

Özetle; Ağustos Celp Dönemi de dahil olmak üzere bundan sonraki askerlik celp dönemlerinde Yedek Subay olacak kişileri Genelkurmay değil, Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek. Yedek Subaylık Sınavı kalkıyor. TSKnın ihtiyacına göre mezun olunan bölümlerden bilgisayar sistemiyle Yedek Subaylık ataması yapılacak, bunda da öncelik kişinin tercihine göre belirlenecek, yani öncelikle Yedek Subay olmak isteyenler içinden mezun olunan bölüme göre seçim yapılacak, ancak burada lisans bitirme notu, yabancı dil notu sağlık durumu gibi şeyler göz önünde tutulacak (artık nasıl bir algoritma kurcaklarsa) ihtiyacı doldurmazsa kısa dönem tercih edenlerden de Yedek Subaylar atanacak.

ayrıca hiç bir belge saklamadığına dair belge imzalıyorsun diye biliyorum ki tecill işlemi yaptırırken orada bazı başvuru kağıtlarını okumuştum da üstünde kocaman askerden bilgi saklamak kanunen suçdur gibi bişey yazıyordu.. yine ayrıca asalın web sitesinde "Yüksek lisans belgesi aslı ve 2 adet tıpkıçekimi (eczacılık, diş hekimliği, veterinerlik fakülteleri ile sağlık eğitimi veren fakülte/yüksekokul mezunları için)" yazmaktadır. gördüğün üzere mühendislik yok önemli olan lisans diploması.

kişisel yorumum (bende senin gibi endüstri müh. ve yine kendi alanımda yüksek yapıyorum haziranda da mezun olacağım): bu dönem başvuru süreleri değiştiğinden hiç bir yeni mezun başvuramayacak bu yüzden bu dönemde çok az başvuru olacaktır herkes kasım dönemine yüklenecek( aralık kasıma çekildi artık) uzun dönem ben de istemiyorum bu yüzden kasımda gideceğim muhtemelen..
  • pamuk proton ve 7 elektron  (10.04.13 15:31:38 ~ 15:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.