[]

kedimin ağzında siyah nokta

kedim 1 yaşında beyaz bir ankara kedisi. az önce ağzının kenarında, dudağında siyah bir nokta gördüm, sık sık kontrol ederim, daha önceden böyle bir şey olmadığına eminim. siyah nokta,aynen insanlarda olan siyah nokta gibi görünüyor, sanki sıksam çıkacak gibi, birşey batmış gibi, ama tabii ki veterinere götürmeden böyle bir işe kalkışmam.

yarın götüreceğim zaten ama, gece gece de huzursuz oldum. ne olmuş olabilir ki, bir hastalık habercisi filan olmasın? daha önce böyle bir şeyle karşılaşmış olan var mıdır?


 
benim eski kedimde vardı. daha sık ve daha ufaktılar. siyah nokta olduğunu düşündüğümden bunun için veterinere götürmedim hiç. kedim bundan kaynaklı olabilecek bir hastalık sebebiyle değil, hovardalık yaparken başına gelen bir kazadan dolayı öldü, sanırım. :( seni deli gibi özlüyorum misket. beni .ok varmış gibi sabah 5te uyandırmanı özledim lan deyyus..


  • kargn  (10.04.13 08:23:58) 
geçmiş olsun umarım ciddi bir şey değildir. bazı yerlerde parazit olduğunu ve oksijenli suyla temizlemek gerektiğini söylemişler. öte yandan diyabet belirtisi de olabilirmiş :( inşallah önemli bir şey değildir, veterinere bir an önce götürün bence.

www.juen.com.tr

--------------------------------------------------

arama.hurriyet.com.tr

SİYAH NOKTALAR

Kedinizin çenesine dikkatlice baktığınızda, akneye benzeyen küçük siyah noktacıklar görebilirsiniz. Yanılmadınız, onlar aknedir ve birazcık acı da verebilirler. İnsanlarda olduğu gibi, kedilerde de akne problemini acele etmeden adım adım tedavi etmek mümkün. Akne sorununu veterinerinize onaylatarak işe başlayın. O, hangi ilaçları kullanmanız gerektiğini söyleyecektir. Daha sonra yapmanız gereken, hidrojen peroksit ile problemli bölgeyi temizlemek olmalı. Bu işlemi iki günde bir tekrarlamanız gerekecektir. Unutulmamalı ki, akneleri temizlemekten daha önemli olan, aknelerin neden oluştuğunu bulmaktır. Kedi beslerken, yeniden gözden geçirmeniz gerekenler olabilir. Yemek kaplarını ilk olarak ele alın. Kapları, ne kadar sıklıkta temizliyorsunuz? Kapların derinliği nasıl, çok mu derin? Plastik kap mı kullanıyorsunuz? Yemek kaplarında, günlük temel temizlik ihmal edilmemeli. Özellikle de kediniz konserve yiyecekler ile besleniyorsa. Plastik kaplar, derin kaplar da akneye neden olabilir.

---------------------------------

www.diyabetikkedi.com
  • yue  (10.04.13 08:49:59 ~ 08:50:23) 
Aynen onlar da insandaki gibi siyah nokta. Bizim kedi uysaldı ben elimle sıkıp sonra oksijenli suyla temizlemiştim (kısa süreliğine benden nefret etmişti). Sonrasında çıkmadı. Ama yue'nin makalesi tabii daha tıbbi.


  • SiyamkedisiZorro  (10.04.13 10:39:03) 
birkaç hafta önce kedimde çıktığı için veterinere götürdüm. minicik bir şey gibi görünüyordu ama sıktıklarında öyle olmadığını anladık. sonrasında batticonla her gün temizlememi ve bir kez daha çıkarsa hemen test yapmaları gerektiğini söylediler.


  • nugnug  (10.04.13 14:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.