[]

social security number

Geçenlerde de biri sormuştu ancak bulamadım o duyuruyu.
6 yıl önce dönmüştüm ABD'den, ama banka hesaplarımı falan kapatmamıştım. Kart, aidat, hesap işletim borcu vs çıkabilir diye korkuyorum. Ya da bir yere iki dolarlık bir borcum kalmıştır o büyümüştür bu esnada kola dönüşmüştür falan. Dün sosyal güvenlik numaramı içeren kartım elime geçti o kadar zamandan sonra. Yeniden vize için başvurana kadar bu numarayla borçlarımı sorgulayabileceğim bir yer var mı? bir site buldum ama sadece verification yapıyor bir de resmi site değiliz, hükumetle alakamız yok falan diyor.

bilen olup da yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. çok teşekkürler.

 
kredi skoru sorgulayabilirsiniz. borc harc varsa kredi skorundan anlasilir. borcunuz olabilecek hersey ozel kurum oldugundan bilemiyorum oyle hepsini toptan gosterecek birsey var mi?


  • tasa oturma soguk ceker  (09.04.13 19:15:34) 
bankaya mail at kardeş.


  • rhollor  (09.04.13 19:30:34) 
zaman aşımı olmuştur, borcunun olması imkanı ihtimali yok.


  • [silinmiş]  (09.04.13 19:52:07) 
@taşa oturma soğuk çeker, sonuçta onlara göre "alien"dım, dahası lanet olası fakir bir öğrenciydim (orda kalışımı ve eğitimimi abd hükumeti finanse etti). kredi skorum bu nedenle bile düşüktür her durumda.

@rhollor, iki banka vardı çalıştığım, mail ile ilgineceklerini sanmıyorum ama bir deneyeyim yine de.

@douchebag, yok olur mu, Türkiye'de bile borç zaman aşımı 10 yıl iken, ABD herhangi bir borcu daha kısa süreli bir zaman aşımına hayatta tabi tutmaz. ABD diyorsun, kapitalizm diyorsun, para diyorsun :)
  • vejeteryanvampir  (10.04.13 10:47:55) 
money.msn.com

kredi kartı ve banka hesapları için 5 yıl, kredi bürolarının negatif göstergesi 7 yıl, yazılı imzalı sözleşme borçları 10-15 yıl.
  • [silinmiş]  (10.04.13 10:58:27) 
hatta daha detaylı tablolu olanı

www.consumerfraudreporting.org
  • [silinmiş]  (10.04.13 10:59:07) 
@douchebag, süpersin! :)
gerçi başka borcum varsa yazılı sözleşme sonucu imzaladığım 10 yıl diyor ama banka konusunda 5 yıl ile yırtmış bulunuyorum. yine de vize için ya da ülkeye girişte "kara bilgi" şeklinde depolamıyorlardır umarım. :)

  • vejeteryanvampir  (10.04.13 11:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.