[]

vasiyet ile ilgili

vasiyet işine avukatlar mı bakıyor? bu iş pahalı mıdır?

mesela ben ailemden gizlice vasiyetimi yazıp bir avukata verdiğimde, o avukat benim öldüğümü nereden bilecek? nasıl haberleri oluyor?

şimdiden teşekkürler.

 
türkiye'de vasiyet işleri filmlerdeki gibi olmuyor.

öncelikle avukat değilim ama 6 sene önce kaybettiğim anneannemin vasiyet işleriyle hala uğraşıyoruz. bilgim oradan.

maddi şeyler direkt olarak aile bağlarından ailenize dağıtılıyor. işte çocuğunuz varsa ona, o yoksa eşinize/anne/baba/kardeşe. bu arada kuzenler zart zurt. anneannemin olayında bir arsa için soyadı olmayan bilmemnecisi çıktı mirasa ortak. kim olduğu belli olmayınca ne satabiliyosun ne satın alabiliyosun.

onun dışındaki olaylar sözlü vasiyete bağlı. yapıp yapmamak geride bıraktıklarına kalmış. anneannem demiş mesela köydeki evin 1 katını kimseye satmayın diye, sırf bundan kardeşine satmıyoruz, gibi.
  • la noix  (10.04.13 01:03:21) 
mirasların geçerli olabilmesi için miras bırakanın el yazısıyla miras mektubunu yazmış olması gerekmekte. sen onu avukata verirsin. avukatın biraz adamsa zaten takip eder seni. bunun haricinde varislerin senin ölümünden sonra bazı yasal işlemler yapıyorlar. bu esnada avukatın devreye girer ve miras olayı için kılıçlar çekilir.


  • bilmemkacincinick  (10.04.13 01:15:56) 
vasiyet nüfusa işleniyor/işlenebiliyor diye biliyorum. sen hayattayken avukatla işin yok. noterden veriliyor. bir notere danış.


  • dunden beri dimdik  (10.04.13 02:55:23) 
noterle veya el yazısı ile yapılabilir vasiyet ancak mahiyeti önemli. birine birşey bırakacaksan kendine özel şartları var. o nedenle sorun çok soyut kalıyor.


  • taipan  (10.04.13 09:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.