[]

kanımda b12 vitamini 82 pg/mL çıktı :(

Merhaba

Sabah kan tahlili yaptırdım ve başlıktaki veriyi aldım. Sonucu veren memur yüzünü ekşitti, "ne kadar düşük" dedi, sonra pişman oldu sustu. Referans aralığı olarak da 134-590 pg/mL vermişler.

En son geçen yaz balık yedim, ondan beri et yemiyorum. Kırmızı et falan zaten yemem. Öyle unutkanlık halsizlik gibi sorunlarım da yok (varsa da unuttum). Memuru dahi üzecek kadar kötü durumda olduğumu sanmıyordum.

Şimdi ne olacak bana, napacaklar? Doktora daha gösteremedim, ölmem di mi? Et yemeden bu sorunu nasıl aşıyoruz?

 
doktor hap ya da iğne verir.


  • there is a light that never goes out  (09.04.13 17:24:36) 
b12 benexol kullanacaksın 1 ay sonra düzelecek.


  • feodal moruk  (09.04.13 17:25:09) 
@ feodal moruk

peki o 1 aydan sonra ne olacak, gene düşecek bu? böyle aylık tedaviler mi görülüyor hep?
  • ron dennis  (09.04.13 17:26:04) 
Ölmezsin ama B vitamini çok çok önemli. Hap alırsın en kötü.


  • whoosie  (09.04.13 17:26:08) 
Igne verecek ilk besini hergun ikinci besini herhafta daha sonrada her ay olmak uzre kullanacaksin


  • ayhsegul  (09.04.13 17:26:36) 
benimde çok düşüktü iğneyle düzeldi. küçük pembiş pembiş iğne verecek doktor. dodorex mi ne öyle bişiydi adı.


  • yue  (09.04.13 17:34:43) 
yok canım, beslenme düzenine de dikkat etmen lazım. b12 hangi besinlerde var incele biraz. ayrıca mide sorununda olabilir b12 emiliminde sıkıntı vardır belki.


dodex igneler var b12 için daha hızlı sonuc alınabilir ilaca göre ama iğne vurulmak istemiyorsan hap var.
  • feodal moruk  (09.04.13 17:39:37 ~ 17:44:08) 
@ron dennis
%90 iğne verecek doktor. bu kadar düşükler hapla tedavi edilemiyor. bu iğnelerden 15 tane falan kullandım ben seni bir konuda uyarayım dedim; bana yan etki olarak sivilce yaptı, özellikle göğüs ve sırtımda. ilk başta iğneden olduğunu anlayamamıştım. yediğim bir şey alerji yaptı diye düşünmüştüm. sonra internetten araştırınca gördüm pek çok kişide oluyormuş. hatta bazı doktorlar iğneyi yazarken cildiyeye de gönderiyormuş iğneyle birlikte hap veriyorlarmış. beni doktor hiç uyarmamıştı, bazılarının izi de kaldı sinir oldum. sende yapmayabilir ama yinede uyarayım dedim.

  • yue  (09.04.13 18:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.