[]

Evraklar için Online Ağ (gibi birşey)

Selamlar,

Şimdi benim iş yerinde şöyle bir şeye ihtiyacım var; bilgisayarımdaki word, excel vs. evrakları bir klasöre attığımda bu klasördekiler internet ortamına upload olsun, benim istediğim başka bilgisayarlarda oturan kişi istendiği zaman aynı bu klasörü açıp bu evraklara ulaşabilsin.

Dropbox'ın var böyle bi uygulaması galiba ama tek kişiye mi özel nasıldır bilmiyorum Belki dediğim şekilde çalışmıyordur. Ama mantık olarak aynı şekilde çalışmasını istiyorum. Boyut olarak fazla bişey istemez, 100 mb yeterli olur bu evraklar için.

Bu şekilde veya başa kolay bir yöntemle istediğim evrak transferini nasıl gerçekleştirebilirim?

Not: Cebimizden para çıkmazsa iyi olur.

Sevgiler.

 
dropbox, google drive sugarsync hepsi aradığın şeyi yapıyor.


  • dokunmakalbime  (09.04.13 15:37:04) 
dropbox da yapabilirsin. kendi hesabına ait public klasörüne yükleyeceğin dosyaların ya da açacağın klasörlerin public linkleri bulunmaktadır. söz konusu linkleri arkadaşlarınla paylaşırsan, istedikleri her bilgisayardan kullanıcı adı ve şifreye gerek kalmadan ulaşabilirler.


  • saruwatari  (09.04.13 15:42:10) 
her bilgisayara bi dropbox kuruyosun. her bilgisayardan da aldığınız kullanıcı adı ve şifreyle oturum açıyosunuz. o dosyaları da dropbox folder'ının içinde tutuyosunuz. bu kadar.

biraz kişiselleştirmek istersen de, her kullanıcı kendine dropbox hesabı alıp kuruyor bilgisayarına, dropbox'ın içinde bi tane shared folder'ınız oluyor, sadece o folder'ın içindeki dosyalar o klasörün paylaştırıldığı herkesin erişimine açık oluyor.
  • portnoi  (09.04.13 17:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.