[]

Annemi Dolandıran Kiracı

Annem 65 yaşında fazlaca iyi niyetli bir kadın. Bir adama kiralamış evini, kontrat yapmışlar ama henüz kontratı göremedim. Evini 400 tl ye kiralamış (evin ederi 800 tl civarı),eski kiracısından çok çektiği için tek istediği evi ucuza verip,kirasını düzenli alabilmek.Rahmetli babamdan kalan emekli maaşı ve bu evin kiraıyla geçiniyor. Neyse, bu lavuk şu an üstümde para yok, depoziti yarın veririm teyze deyip beş kuruş vermeden eve yerleşmiş.Kirayı da hiç ödememiş. 52 gün geçti,heriften tıss yok. Şimdi biz bunu çıkartmak istiyoruz. Avukat mı tutmak gerek? Noterden protestoyla plur mu bu işler? Bi el atıverin, cevap yazın hukukçu arkadaşlar?




 
birkaç "ağır" abiyle kapısına git. kirayı yarın vermezsen çık de.


  • sen git ben geliyorum  (09.04.13 13:32:22) 
Bugün gittik diyelim verdi,gelecek ayları ödemez bu sefer. Herif yalancının teki. Annemin banka hesap numarasını maille yolladım (iki farlı mail adresine)yanlışlıkla sildim diyo. Böyle de keriz sanıyo bizi yani.


  • old possum  (09.04.13 13:35:49) 
bence önce insan gibi gidip ayrıntıları öğren. sen burada anneni melek adamı yavşak gibi anlatmışsın; ama belki adam 3 kuruşa muhtaç bir yoksuldur ve çok iyi bir insandır.


  • dokunmakalbime  (09.04.13 13:47:54) 
noterden ihtarname çekeceksiniz, ihtarname üzerine hala ödemezse (gelecek ay ve geçmişe yönelik borçları) icra mahkemesine gidip dava açacaksınız. dava sonuçlandığında ya borcunu öder, ödemezse haciz vs. gibi işlemler oluyor. karışık bir iş. ama siz önce kira sözleşmesini görün bi. tanıdık varsa avukata da danışın. çünkü davayı kazandığınızda masraflarınızı adamdan tahsil edebilseniz dahi sıkıntılı bir süreç. icra davası bile yok tespitti, tutanaktı bilmemne, 1 yıl rahat sürer...


  • buttercup  (09.04.13 13:49:41) 
@dokunmakalbime; interneti, mail'i olan bir yoksul mu? inşallah yoksuldur ama old possum'un tarif ettiği şekilde çok fırsatçı var memlekette.


  • buttercup  (09.04.13 13:51:30) 
bir arkadaşın avukatmış gibi arayıp resmi ihtar öncesi son uyarı falanf ilan diye göz korkutsun. sonra da notere gidip ihtar yolla


  • d e j i n  (09.04.13 13:55:58) 
tek çare ona iyi bir ayar vermek hacı başka alternatif kalmamış.
arsızlığa bakarmısın neymiş sildim yanlışlıkla.
direk sert yap, yumuşak davranırsan önce alttan almaya başlar sonra bi gün bakarsın o sert yapmaya başladı.
işler karışacaksa en başından karışsın, olabildiğince sert gir olaya.
fehmi Kır' a varana kadar topla herkesi.
  • seyduna6687  (09.04.13 13:56:17 ~ 13:57:10) 
dokunmakalbime! Kimse melek değildir. Annem de değil. Bu adam iç dekorasyon işleri yapıyor, yanında işçiler çelışıyor. İşyerinin kurumsal kimliği ve web sitesi, otomobili ve kamyoneti var. Ayrıca da durumu olmasa bile, annemin evi darülaceze değil. Kadın dul ve o düzenli kiraya ihtiyacı var.


  • old possum  (09.04.13 14:14:20) 
polise şikayet edip evi izinsiz kullanıyorlar. eve zorla girip kilidi değiştirmişler desen yer mi acaba? işgalci gibi şikayet etsen.


  • el magico  (09.04.13 14:48:48) 
Avukata fln gerek yok.

3-4 eleman gidin kapıya normal tıklayın kapyı açınca direk saldırım öle iş mi olur lan (eve girer girmez 2 aydır kira ödemememk yani hiç ödememek) biraz hırpalayın hatta biraz değil baya hırpalayın sonra evden atın eşşalarına el koyun parayı evide kilitleyin zincirleyin kapıyı bacayı parayı getirsin eşşaları alsın siktr olsun adi şerefsiz insan
  • netadam  (09.04.13 15:02:32) 
-imzalanmış ve geçerli bir kontrat var mı? varsa bulun, onun üzerinden noter-ihtar-haciz olayına girersiniz.
-kontrat va yoksa polise gidin, annemi kandırıp evimizi işgal etti, diye.
-en kısa yol gözünü korkutmak olacaktır, şahsi fikrim.
  • african rain  (09.04.13 15:53:54) 
hacı, yalnız yaşayan bi adam mı? eğer öyleyse 2 arkadaşınla gir eve düzgünce, (yalnız yaparsan daha iyi olur bence) de ki adama 'abi borcunu alıp gelicek misin şimdi' diye sor. lagaluga yaparsa 'abi üzerine bi kaç parça kıyafet alıp çık şimdi evden, 1 hafta içinde borcunu getirmezsen eşyalarını satıp yeni kiracı alıcam eve' de, sert konuşursa tekme tokat at binadan. durum anlattığın gibiyse adamın hak ettiği muamele budur bence.


  • icim urperiyor  (09.04.13 20:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.