[]

Nasıl Bir Köpeği Sahiplensek?

Şehir merkezinde fakat zemin katta ve 50 metrekarelik bana ait bahçesi olan bir ev satın aldık. karı koca yaşıyoruz, bir de 5 yaşında kedimiz var. sokaktan ikinci bir kedi almayı düşünürken madem bahçemiz var, neden köpek almıyoruz diye düşündük.

daha önce kedi tecrübemiz çok olsa da hiç bir köpekle birlikte yaşamadık. ikimizde çalışıyoruz dolayısıyla gündüzleri yokuz. 50 metrekarelik bahçemizi de düşündüğümüzde biz hangi cins köpek almalıyız?

normalde doğrudan sokaktan hayvan sahipleniriz. ancak köpeğimizin bizi ve evimizi koruyabilmesini de tercih ederiz. ileride eve muhtemelen bir kedi daha geleceğini de hesaba katmalıyız.

bu durumda biz hangi tür köpekleri düşünmeliyiz?

edit: aklımızda alman çoban köpeği var. namı diğer alman kurdu :)

 
ablamda 9 yıldır alman çoban var. oldukça koruyucu (bir gaspçının bacağından parça almışlığı bile var) oluyorlar. bahçe şartı olmayan bir hayvan. yıllardır evde bakıyorlar köpeğe. bahçeli evleri varken bile köpek evde yaşıyordu.

köpeğin cinsi ne olursa olsun önemli değil ama mutlaka hayvan barınağından alın.
oradan alınacak hayvan kısa süre içinde çok daha fazla sahiplenip koruyucu hale gelecektir.
  • d e j i n  (09.04.13 11:58:59) 
hem bekçilik yapıp hem de kedilerle iyi geçinmesini istediğinizde çember biraz daralıyor. ancak kırma ırkların çoğu da size bekçilik anlamında yeterli gelebilir.(barınaklar bu konuda size çok yardımcı olur) kedinizin daha önce bir köpekle temas etmediğini düşünüyorum.bu tarz kedi köpek buluşmalarında iki tarafta yavru iken herşey kolay oluyor. ancak bir taraf 5 yaşında iken eve gelecek köpeğin yavru olması bence daha iyi olur.Bekçiliği bir kenara ittiğimizde golden, labrador,cavalier king charles.. bunların çoğu küçük olduğu sürece anlaşırlar diye düşünüyorum.Ancak biraz da bekçi olsun diyorsanız araştırmakta yarar var. Örneğin alman kurdu ile yaşayabilen kedi biliyorum.ancak bekçilik becerileri yüksek bir köpeğin anne altından sahiplenilmesi,mümkünse anne ve babanın gözlenmesi, huylarının bilinmesi, diğer hayvanlarla nasıl geçindiklerinin bilinmesinde yarar var.


  • mastor  (09.04.13 12:04:42 ~ 12:05:52) 
Dünyanın en güzel şeyi emin olabilirsin.

Çok sorunlular ama o sorunları birlikte çözmek atlatmış olduğunu görmek müthiş bir haz veriyor.

4 ay önce cinsi belli olmayan labrador tazı kırması karışımı bi köpek aldık birinden 2.eviymiş barınaktan sonraki.

Çok fazla psikolojik problemi vardı tek tek atlatıyor şimdi ama hala evde yalnız kaldıktan sonra birini görünce işiyor :) sesimiz yükselince çok korkuyor titremeye başlıyor.

Her gün maçka parkına götürüp sosyalleşiyor diğer köpeklerden çok şey öğrendi.

Kesinlikle tavsiye ederim :)
  • croswell  (09.04.13 12:29:03) 
@buff

50 metrekare olan ev değil, bahçe 50 metrekare. çocuk falan olmayacak hiçbir zaman. evden de 7-8 yıl içinde taşınırsak eğer zaten işler yolunda gitmiş olacak ve 50 metrekareden çok daha büyük bir alanda yaşayabilecekler.

bahçemiz var, köpek alalım değil derdimiz. hayvanları çok seviyoruz, bakabileceğimize inandığımızı alıyoruz.
  • jaaaccckkk  (09.04.13 14:59:19) 
Evde alman çoban bahçedede 5 ad. sokak köpeğim var.Yaşadığım deneyimlere göre koruma ve bekçilik ırka bağlı değil.Bulunduğum yer 40 dönümlük arazi içinde tinercisi balicisi eksik olmazdı.Her gece polis çağırırdım.Sokaklar yavru köpek kaynıyo,3 erkek 2 dişi yavru buldum.Dişileri kısırlaştırdım.Şu an 2-3,5 yaş aralığındalar.5 köpek 40 dönüm araziye geceleri serbestler.Ne tinerci ne balici Allahın kulunu sokmuyorlar.Edindiğim izlenim köpek yaşadığı alanı sahipleniyo,yani sen ondan bekçilik beklemesen bile sınırlarına yabancı sokmuyorlar.Yap bi insanlık git barınaktan bi yavru al.Irkını falan boşver.Onuda kurtar...


  • ozer37  (09.04.13 22:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.