[]

Facebook uzmanları buraya!!!

Öncelikle Merhabayın;
Şimdi benim son derece ileri seviyede facebook kullanan bir kız arkdaşım var.Ben facebooktan ne yaparsam anında haberi oluyor.Diyelimki bi fotoğrafı veya birisinin bi yazısını beğeniyorum anında mesaj gelio "onu niye beğendin bunu neden beğendin".
Öyle bişeyler yapmışki benim facebookta yaptığım bütün hareketler ona bildirim olarak gidiyor. Ben bunu nasıl önlerim bilig yada fikir sahibi olan biri allah rızası için yardımcı olsun :D

p.s:facebook şifrem vs hiç bişeyi bilimio tamamen kendı facebookundan goruyo bunları.

 
Bunun icin uzman olmaya gerek yok. Bir insanın profiline cok girersen bir süre sonra kendiliğinden senin sayfanda onun likeladıgi, yorum yaptıgı hersey gözüküyor.


  • you are my lethe  (08.04.13 23:43:46) 
yaptığın her şey ona notification olarak düşüyor. Hesap ayarlarındaki bildirimlerde "yakın arkadaş aktivitesi" gibi bir seçenek olacak, oradan yapılıyor. Önlenmesi, senin onun gördüğü şeyleri limitlemeni gerektirir.


  • whoosie  (08.04.13 23:45:49 ~ 23:46:07) 
@whoosie "yakın arkdaşa aktivitesi " gibi bi seçenek bulamadım ya :/


  • amonaki  (09.04.13 00:26:41) 
kız arkadaşınızdan ayrılarak önleyebilirsiniz. bence en ideal çözüm bu.


  • gogu delen adam  (09.04.13 00:30:16) 
gogu delen adam+1


  • ataturkist  (09.04.13 00:53:11) 
Arkadaşlar kısmında kategoriler var. Tanıdıklar, yakın arkadaşlar vs. Seni yakın arkadaşı olarak seçtiyse begendiklerini, yorumlarını görür. Bu kısma kadar normal de seninki biraz hastalıklı takıntılı filan bi arkadaş gibi. Sıkıntı var.


  • uepuey  (09.04.13 01:04:39) 
aga yanlış anlamada senin hatun seni yakın arkadaşlarına eklemiş :(


  • donorcrimeperson  (09.04.13 02:20:17) 
Türkçeye çevirdim baktım, hesap ayarları > bildirimler > Yakın arkadaşların hareketleri sekmesi. Normalde off olarak görünüyor, Seninle ilgili hareketlerin altı etiketlerin üstünde duruyor.

Yalnız zaten bu sadece senin de açmana yarar, onun kapamasına ilgisi olmaz. Yapabileceğin tek şey bir şey paylaşırken sağ alttan kimlerin göreceğini seçmek veya engellemek ya da yine ayarlar kısmındaki gizlilik bölümünden duvarında görünecek şeyleri engellemek.

Yine de arkadaşlara katılıyorum, en iyisi ayrılmak, uğraşılmaz bunla çünkü.
  • whoosie  (09.04.13 08:07:02) 
ayarları değiştirsen de bu sefer "ayarları neden değiştirdin" diye başına ekşiyecek. kökten çözüm bence de en iyisi ya da oturup konuşun falan...


  • nikmikdemebana  (09.04.13 11:45:02) 
paylaştıklarımda sıkıntı diil. mesela bı arkdaşımın bi fotoğrafını beğenıyorum o da bıldırım olarak gıdıyor. veya herhangı bır muzık grubun sayfasını beğenemem bıle gıdıyor. ama anlaşılan bunun engelı yok :D


  • amonaki  (10.04.13 01:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.