[]

Yurtdışı Copy Center / Fotokopi merkezi?

Şimdi ben sınavlara hazırlandığım için sık sık çıktı almam gerekiyor. Nette bulduğum soru bankalarının veya okumalık kitapların çıktılarını; aşağı sokaktaki, genellikle üniversite öğrencilerinin ders notu aldığı kırtasiyeden sayfa başı 3.5 kuruşu çıktı olarak alıyorum.

Çok güzide bir hizmet bana göre.

Peki yurtdışında bu tarz çalışan kırtasiyeler/yerler var mı? Varsa telif olayları nasıl?

Türkiye'de istediğin kitabın çıktısını/fotokopisini alabiliyorsun. Orada da aynI mı?

 
Utrecht University : Etrafta öyle bir oluşum yok. Chipnik denilen ön yüklemeli bir kart var, ondan alıyorsun. Üniversite içindeki herhangi bir bilgisayardan kendi hesabına girip yazma komutu gönderiyorsun. Sonra da yine üniversitedeki herhangi bir yazıcıya gidip chipnik kartını sokuyorsun, ilk seferde öğrenci numaranı istiyor, istediklerini küçük bir ekrandan seçip yazdırıyorsun.


  • zamanin otesinden gelen edit  (08.04.13 21:11:09) 
isveç'te fotokopi makinesi de olan kırtasiyede kitap çektirmeye yeltendiğimizde yalnızca az bi kısmını çekebileceğimizi söyleyip bizi makineyle baş başa bırakmışlardı. makine de göz önünde değildi. yani komple kitap vs çoğaltılması yasak ama adamların beyninde çakallık olayı olmadığından gide gele de olsa pekala edinebilirdik tüm kitabın fotokopisini.

buraya göre aşırı pahalı olduğunu belirtmeyi unutmuşum tabi. kitabı kopyalamak yasal sorunun yanı sıra mali olarak da mantıklı değil pek.
  • cinsi kisi  (08.04.13 21:12:17 ~ 23:27:50) 
Daha pahalı oluyor bir de yurtdışında fotokopi/çıktı alma, sayfa başı yaklaşık 5-10 katı kadar


  • peki madem  (08.04.13 21:31:14) 
Almanya'daki birkaç üniversitede de kimlik kartına yüklenen parayla çalışan fotokopi makinaları gördüm bizzat. Koridorda duruyor bir sürü makina, lazımsa kullanıyorsun. Sıra falan yok yani. Ha parayla fotokopi kasılan bi yer de var, oraya da istersen gdiiyorsun.


  • roket adam  (08.04.13 21:56:02) 
sorduğum soruya ben de ekleme yapayım.

japonyada yaşayan bir arkadaşıma sordum. bütün marketlerde fotokopi/fax makinesi varmış. fotokopi sayfa başı 10 yen / 20 kuruşa denk geliyormuş. üniversiteleri bilmiyormuş.

bu şartlarda demek ki en ucuz bizim kendi ülkemiz. vay be ilk defa ucuz olan bir şeye rastladım. duygulandım, gözlerim doldu valla.
  • raskolnikov2  (08.04.13 23:06:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.