[]

yesil pasaport

bu pasaport kamuda calismayan adamlara, normal vatandaslara haksizlik degil mi ?




 
ı-ıh. değil.


  • norek  (08.04.13 03:46:13) 
www.eksiduyuru.com

ayrica:

---- ankara.pol.tr ----
HUSUSİ PASAPORT KİMLERE VERİLİR
1- TBMM eski üyeleri (kurucu ve danışma meclisi üyelerine bu sıfatları gereği yeşil pasaport verilmez).
2- Eski bakanlar
3- 1. 2. 3. derece kadroda bulunan devlet memurları ve kamu görevlileri ile emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevlerinden ayrılmış bulunanlara,
4- 1. 2. 3. derecede kadrolara karşılık gösterilmek üzere sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevlerinden ayrılmış bulunanlara,
5- Sözleşmeli olarak çalışanlardan kadro karşılıkları olmayan ancak T.C. emekli sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri 1. 2. 3. kadro derecelerden kesilmekte olan devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevlerinden ayrılmış bulunanlara,
6- Görevleri süresince, İl ve İlçe Belediye Başkanları ve ilk kademe Belediye Başkanları, eşleri, bu tür pasaportu almaya hakkı bulunduğu sırada vefat eden ve başkasıyla evlenmemiş eşlere
7- 18 yaşını ikmal etmemiş çocuklara ( müracaat tarihi itibariyle ay, gün ve yıl dikkate alınarak 6 aydan az olmamak kaydıyla)
---- ankara.pol.tr ----

bir de su sitede wowturkey.com birisi gayet aciklayici yazmis.

---- kopi peyst ----
Yeşil pasaportu her devlez memuru da alamıyor. Belli seneler çalışmış olmanız, ve 3/1 kademesine düşmüş olmanız gerekmekte. Eğer yeşil pasaportunuz varsa, tamamen Devletin sorumluluğunda oluyorsunuz, yani devlet size kefildir. Her türlü kaydınz, emeklilik işlemleriniz, mal varlığınız bilinmekte ve kayıt altındadır. Sadece o memurun değil, o aile fertlerinin hepsinin mal varlığı kayıt altında. Yani ülkeyi terk etmeleri, o ülkede kaçak kalmaları mümkün değil. Birinci derece Devlet memurları olduklarından dolayı, Devlet kendi memuruna kefil oluyor. Bu kefaletten dolayı da, bize vize uygulayan ülkeler de ya kendilerinden vize almıyor ya da hemen vize veriyor. Dediğim gibi tüm memuruna kefil olmuyor Devlet. Ancak 3/1 kademesine gelen, uzun süredir memurluk yapan vatandaşlara ve ailelerine kefil oluyor. Yasalara göre yeşil pasaport ancak bu kişilere veriliyor. Yabancı ülkeler de bu renk pasaportu vizesiz kabul ediyor. Her vatandaşa yeşil pasaport veremez ki. Kanunda belirlenmiş kimlerin ne renk pasaport alabildikleri. Tabii ki Devlet önce kendi bünyesinde çalışan, her türlü sicil raporu elinde olan, her türlü güvenlik soruşturmasından geçen kişi ve ailesine öncelik tanıyacaktır.
---- kopi peyst ----
  • she was my baby  (08.04.13 03:59:00 ~ 04:07:07) 
ben kendi ailemden biliyorum, devlet memurları yurt dışı görevlendirmelerinde sorun yaşamasın diye veriliyor biraz da yeşil pasaport. tabii ki derecesine bakılarak. ailesiyle gitmek istediği\gerektiği durumlar söz konusu olabileceği için de eş ve çocuklarının da yeşil pasaport hakkı var.

ayrıca berker kilicli da çok doğru söylemiş. ben elimi kolumu sallayarak gitmiştim neyime güveniyorsam. bir an almayacaklar sandım beni ülkeye. çok soru soruyorlar. çook.
  • kırmızıkaşekaban  (08.04.13 09:26:18 ~ 09:27:51) 
haksizligin dik alasidir.

devlet görevlilerinin zaten görevleri amaciyla gidecekleri ülkelere kolaylik icin hizmet pasaportu var, yesil pasaportu devlet görevlerinde kullanmak illegal zaten, sadece turistik amacla kullanilabilir yesil pasaport.

ek olarak berker kilicli örneginde cok güzel bi yesil pasaportun yanlis ve legal olmayan yöntemini görüyoruz, yesil pasaporta aile sebebiyle ögrenci olarak alabilmek icin 25 yasina kadar aile ile birlikte yasamak gerekmekte, yani yurt disinda oturum var ise zaten yesil pasaport hakki otomatik olarak kayboluyor!

devlet memurlarina kisisel kullanim icin herkesten farkli pasaport vermek haksizliktir kisaca.
  • serabetan  (08.04.13 10:46:48) 
konusu açılmışken ben de başka bir şey sorayım.

18'den küçükken yeşil pasaport sahibi olmuş, fakat şu anda 25 yaşını doldurmuş öğrenci olmayan erkek yine yeşil pasaport alabilir mi?
  • sanal uyku  (08.04.13 10:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.