[]

budapeşte'de yaşanır mı?

soru baslıkta arkadaslar.

tesekkurler


 
sebeplerını de acıklarsanız cok sevınırım


  • anneke  (08.04.13 01:00:19) 
Kışın bok gibi soğuk oluyor. İnanılmaz soğuk. Çok soğuk.


  • roket adam  (08.04.13 01:03:09) 
Yaşanmaz. 6-7 aydır Budapeşte'deyim, artık gün sayıyorum döneyim diye. Ekim ayı 2. haftası gibi kış bir geldi, o zamandan bu zamana kış şartları devam ediyor gibi. Sen de benim gibi güneş enerjisiyle yaşayan biriysen çok zor olacaktır çünkü 2 ay boyunca hiç güneş görmedim sanırım, sürekli donuk, kasvetli bir grilik. Çoğu doğu avrupa şehri gibi yani.
Bunun yanında iyi yönleri var. Nüfusu az ve şahane bir toplu taşıma sistemi var. İstanbul'dan geliyorsan derin bir nefes alıyorsun. Eğlence hayatı canlı ve ucuz, bu da bir başka güzelliği. İnsanları eğitimli, kibarlar. Bir klişe olarak yaya geçitlerinde bir kere bile yol vermeyenine de denk gelmedim.
Ekonomik olarak cidden kötü durumdalar ve daha da kötü olacağa benziyor gidişat. Çoğu kişi tam zamanlı tek iş yerine 2 tane part time işte çalışıyor daha çok kazanabilmek için.
Politik olarak durumları Türkiye'ye benziyor az çok, köklü değişimler oluyor ve halkın yarısı kendinden geçerken diğer yarısı nefret ediyor. Yapılan son değişikliklerle üniversite bitiren gençlerin belirli bir süre yurtdışına çıkışı yasaklanacak ya da yasaklandı, amaç beyin göçünün önüne geçmek deseler de kimse inanmıyor.
Son olarak Macarca. Zor bir dil, farklı dil grubundan olması sebebiyle ingilizce ya da türkçeyle çok fazla benzer kelimeleri de yok. Sıkıntı yaratabiliyor.
Benim için en önemli sıkıntı hava. Nisan ortasından eylül ortasına kadar yaşanabilir bir şehir, sonra kaçmak lazım.
  • xwayz  (08.04.13 07:36:34) 
4sene macaristanda yaşadim, dili için zor demişler ama gramer yapisi Türkçe ile ayni sayilir sondan eklemeli bir dil , bir kaç istisna dişinda yazildiği gibi okunabilir,100 fiil-100 kelime ezberlersen ilk başta ve bir kaç gramer kurali , zorluk çekeceğini düşünmüyorum , günümüzde her avrupa ülkesinde işsizlik sorunu var,fakat iş bulursan eğer normal bir maaşla normal bir hayat sürebilirsin,orada en fakir sayilabilecek kişiler bile isim günlerinde ve dini bayramlarinda birbirlerine hediye alip,sofralarina en iiyi şarap ve likörlerini koyabiliyorlar.her yerde zorluk var maalesef. eğleneli bir ülke olduğunu düşünüyorum sosyal ve sanatsal etkinlikleri çok fazla, ülkede yaşayan bir çok etnik azinlik var ve bunlarin balolari,sergileri,konserleri,gösterileri vs.. oluyor oralardan bir kaç kişi iletişime geçersen eğer güzel bir çevreye sahip olabilirsin..


  • kediperver  (09.05.13 19:43:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.