[]

otomatik/manuel vites?

sürüş keyfi olarak hangisi daha önde sizce? keyiften kastım konfor değil, zevk açısından soruyorum?

aileye bir araba alınacak, 2005 passat 1.8t düşünüyoruz ama çoğu triptronik vites...


 
zevk = manuel vitestir der kaçarım


  • tasdelen  (07.04.13 19:48:06) 
otomatik al gitsin ya manuel mi kaldu bu devirde. iphone dururken nokia 3310 istemek gibi birşey bu :)


  • secilmis uye  (07.04.13 19:51:11) 
şehir içinde - mesela istanbul - daha çok kullanacaksanız ve daha çok yakması problem olmayacaksa tiptronik alın. manuel arabayla yoğun trafikteyken "sikerim manuelden aldığım keyfi, keşke otomatik alsaydım" dedirtebilir çünkü.

ayrıca canın çok vites değiştirmek isterse tiptronikte bunu yapabiliyorsun sanırsam?
  • zgrydn  (07.04.13 19:53:21) 
Yıllarca manuel kullandım şimdi otomatik kullanıyorum.
Manuel evet zevkli ama şehir içinde uzun süre kullandığın zaman artık yoruyor
otomatik vites ise çok rahat

Sorun zevk olduğuna göre manuel derim ama şehir içinde yorar seni bıkarsın çok kullanacaksan.

Otomatik viteslerde manuel oalrak kullanabilirsin böle bir seçenek var sanırım.
  • basond  (07.04.13 20:00:22) 
dsg gayet iyi, triptronik alın.


  • kayranin kedisi  (07.04.13 20:11:37) 
Zevk = tipteonic f1 sanzımanda varsa tadından yenmiyor


  • Sskywalkeremre  (07.04.13 21:25:52) 
manuel ile şehir içi sol bacak kası yaparsınız, evet daha ataktır, az yakar, şehirler arası 5' e atar gidersiniz. lakin 1.8 baktığınıza göre zaten yakıt probleminiz yok, tiptronik vites güzel bir vites, sürüşü de modeline göre (her aracın kendi sistemi var) sarsıntısız ve yumuşak oluyor. bir de tecrübe çok yok ise, yokuşta kaydırma stresini de yaşamazsınız.
selamlar.

  • ohtararan  (07.04.13 21:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.