[]

Javascriptten Jquerye geçiş

Merhaba
aslında birkaç sorum var

1-Javascriptten jquerye ne zaman geçmek mantıklıdır?javascriptle bir site yapmış olmak mı gerek yoksa sadece jqueryde kastedileni anlamaya yetecek temel javascript bilgisi sahibi olmak mı sizce bu geçiş için yeterlidir?
2-Renkli ve güzel görselleri geçişleri olan bir site yapabilmek için jquery bilmek mi gerekli?
3-Flexible box model olarak geçen yerleşim tarzı şuanda en geçerlisi midir?Kişisel web sitesi yapıcam mesela.Flexible şekilde yapmam makul olur mu?

Şimdiden Teşekkürler

 
hiç havascript bilmeden de jquery kullanabilir/yazabilirsin ki. jquery'nin olayı zaten daha az yazmak. sitesinden bir örneği kopyalar, sadece bir yerde kendi class/id'ni belirtirsin çalışır. jquery pratikleri yaptıkça da ustalaşırsın onda. yani şart değil js bilmen. ama tabii bilirsen daha ince işler yapabilirsin.


  • hjarteblod  (07.04.13 16:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.