[]

istanbul finans merkezi olabilir mi ? neden ?

bu konu hakkında kompozisyon yazmam lazım.
nasıl bi yazı olsa.
rakam ve bilgi içerikli olması iyi olur...


 
şimdi güzel kardeşim istanbul türkiye kapitalizminin finans merkezi zaten. ama bu bahsedilen finans merkezi olabilme durumu sanırım londra gibi, frankfurt gibi, singapur gibi, chicago gibi, new york gibi bir finans merkezi olabilir mi meselesi. bunun için de biraz araştırma yapman gerekecek. bu söylediğim yabancı merkezler borsalarıyla ünlüdür yani ünlü olmalarının sebebi ticaret hacimlerinin çok yüksek olmasıdır. borsa dyince direkt hisse senedi, para ve sermaya piyasaları olarak bakma, tarımsal ürünler, ticari ürünler, tüketim malları v.s hepsine birden bak. ne kadar alım satım yapılıyo limanlarından ne kadar mal girip çıkıyo v.s bunun yannda o ülkelerdeki para piyasalarında birçok finansal araç ve future piyasalar vardır. mesela türkiye de bunlar var mı karşılaştır. bu araçlar finans piyasalarına derinlik katan araçlardır istanbul bu derinliği sağlıyor mu kontrol et. bi de devlet kısmı var devlet finans piyasalarına güven veriyor mu politikalarıyla, kararlarıyla en azından adil bir rekabet ortamını hazırlıyor mu öğren. türkiyenin finansal kuruluşlarının çeşitliliği ve sermaye yapıları güvenilirliği kanunsal alt yapıları v.s hep araştır. birkaç noktada ipucu vermeye çalıştım. bu arada bunlar bugünkü iktiadi sistemin gereklilikleri oldğu için yazıyorum yoksa bu sistemden de finans kapitalden de onun bi boka yaramayan getirilerinden de hiç mi hiç hazzetmem.


  • dougsampson  (06.04.13 20:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.