[]

Laptopu ekrana bağlama

15.4 inch widescreen laptopum var.(bravo) şimdi ben bunu evde başka bir lcd ekrana bağlayarak film izlemek istiyorum. ama laptopumun ekran kartı maksimum 1280x800 çözünürlük veriyor. yani laptopun kendi lcd si kadar. dolayısıyla 17 inch widescreen olmayan bir ekrana taktığımda çok kalitesiz bir görüntü elde ediyorum.(biraz zoom yapılmış fotoğraf gibi).
bunun bir çözümü var mıdır? laptopta bir de hdmi çıkışı var, onu kullanarak hdmi destekleyen bir lcd ye bağlarsam yine aynı bokun laciverti mi olur?



 
daha yüksek vermesi lazım. çözünürlükleri ayarlerken lcd tv'yi masaüstünü uzat'a getirmen lazım (öyle bişeylerdi işte) yani senin ekranı kopyalamasın, yeni bir masaüstü yansıtsın. ozaman gerekli çözünürlüğe çıkarsın...


  • redlinetheturk  (06.02.09 20:10:03) 
tamam masaüstünü yeni bağladığım ekrana uzattım. kmplayer ı da o ekrana geçirip orada açtım. bu sefer de fullscreen yapınca filmin gözükmesi gerekenden daha az kısmını gösteriyor. ve yine piksel piksel bir görüntü..


  • jacob  (06.02.09 20:55:08) 
ikinci ekranın çözünürlüğünü düzgün ayarlamalısın. başka bir problem olması çok zor. kaynak video kalitesi iyi mi?


  • redlinetheturk  (06.02.09 21:09:03) 
laptop 1280x800 (widescreen)
diğeri 17 inç lcd. 1280x1024 (widescreen değil)

ikisi de yukarı çözünürlüklere ayarlı. optimum verebilecekleri görüntü bu yani. kmplayer dan da mı ayar çekmek gerekiyor acaba? çok karışıkmış o da.
  • jacob  (06.02.09 21:17:47) 
genişletirsen aynı çözünürlüğü devam etiriri tek ekran gibi sen klonlayacaksın, ekrankartına göre değişse de ekran özelliklerinde 2. ekranı seçip çözünrlüğünü ayarlayabilirsin
clip2net.com
gibi
  • edip  (06.02.09 22:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.