[]

zırt pırt alt üst olan ruh hali

arkadaş bu bi düzene oturuyor mu bi yerden sonra? yoksa bende mi anormallik? 23 yaşında öküz kadar adam oldum, hala iki gün çok enerjik bi gün durağan iki gün çoluğu çocuğu ölmüş gibi bir ruh hali. hiç bir sebebi olmadığı halde hem de. tüm hayatımı etkiliyor lan. alt üst oluyorum. insanlarla ilişkilerimi de etkiliyor, plan yapamıyorum bıktım artık. hep bi 'son dakikaya bırakayım da bakayım keyfim iyiyse gideyim' durumları.

ne yapayım ben buna? psikoloğa falan mı gideyim? yoksa hala ergen miyim, ergenlik bitince düzeliyor mu bu tripler?

edit: tamam doktora gitsem en iyisi farkındayım. bana bunu yaşayan benzer insanlar var mı onlar ne diyor o lazım. yoksa 99 kişi doktora git dese bir şey değişmeyecek.

 
Normalde 0 standart ruh hali olsa, +1 +2 +3 ile -1 -2 -3 arasında gider gelir dalgalanır ruh hallerimiz.

Fakat +4 +5 +6 olup bir süre böyle gidip sonra durduk yere -4 -5 -6 gidiyorsa işte o zaman teşhis konabilecek bir durum vardır.
Alternatif olarak da şurada baksedilen siklotimi olabilir. Oku ve seni ne kadar karşılıyor karar ver. eksisozluk.com www.psikolojimagazin.com
  • jesterdvine  (06.04.13 01:08:42) 
son araştırmaların ergenliğin 25 yaşına kadar sürdüğünü gösterdiğini okumuştum. ergenlik olabilir, ama sorunsuz ergenlik yaşayan insanlar da var. bir de 24 yaşında bu dalgalanmalar 23'ten daha stabil hale gelebiliyor, yani kazık kadar olma kısmı bi yana bu yaşta bile 1 sene fark yaratabiliyor.
bunu yaşayanlar ne diyor demişsin, kendinle çatışma derim. kötü hissediyosan kötü hissediyosun diye daha da kötü hissetme, ya da iyi hissettiğinde niye iyi hissediyorum tekrar ne zaman kötü hissedicem diye düşünme. kendini çok dinleme kısacası.

  • there is a light that never goes out  (06.04.13 01:28:01) 
biraz ergenlik var, biraz kendi motivasyonunu kendin kırıyorsundur. insan genelde başına gelen şanslı/olumlu olayları çabuk geçer, olumsuz olanlara da fazla takılır.
psikolojik bir yardım işe yarar; bunun yanında kitap oku bence. bol bol oku. klasik olmuş yazarları oku. okudukça daha rahatlarsın, gevşersin..

  • delarue  (06.04.13 02:45:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.