[]

Ünlü siyah bilimadamları var mı?

Dostlar sosyal bilimlerle ilgileniyorum ve bugüne kadar ünlü bir siyah bilimadamına rastladığımı hatırlamıyorum belki benim cahilliğimdir kusura bakmayın.Sizlerin bildiği siyah ünlü bilim insanları kimler acaba?




 
birkac tane ekstrem durumdan bildigim var. ilki ben carson (doktor) digeri george washington carver (botanikci).

cok fazla bilinen siyah bilimadami yok cunku daha 50 yil oncesine kadar koleydiler veya ikinci sinif vatandastilar. kole olmayanlarin dogru durust egitim haklari bile yoktu. eh oyle olunca bilimadami falan da zor cikiyor.
  • entrapmen  (05.04.13 01:41:43) 
neil degrasse tyson var benim bildiğim
www.famousscientists.org
böyle de bi liste buldum sana
  • kediebesi  (05.04.13 01:41:57 ~ 01:42:51) 
something the lord made filminin konusu dayi var.

en.wikipedia.org
  • serabetan  (05.04.13 01:45:50) 
Siyahların haklarını tamamen 1964'te aldıklarını varsayarsak Obama'nın 2009'da başkan olması bile sevindirici aslında. Ben de sosyal bilimciyim, ben de henüz rastlamadım ne yazık ki...


  • balli borek  (05.04.13 02:27:45) 
ha bi de bunu buldum, aslında haksızmışım
(git: en.wikipedia.org )

  • balli borek  (05.04.13 02:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.