[]

El/Kabin Bagajı Olayı_ Bir Enayilik Yok mu?

Pegasus için konuşmak istiyorum; yurt dışı uçuşlarında 8kg sınırı var. Yalnız en son Roma uçuşunda tartmadılar. Benden önceki adamın el bagajı valiz şeklindeydi benimkisi çok büyük tekrar kullanımlık market çantaları formundaydı (belki hacmi küçük göründü belki içinde çok bir şey yoktu dediler bilemiyorum..) bu sebeple olmuş olabilir. "Sticker zorunlu mu? kontrol ettiniz mi" diye de sordum üstelik, yok önemli değil geç tamam dediler.. Halbuki ben tarttığımda 7 kg civarı geliyordu yani aynı çanta atıyorum 9 kg da olabilir? Veya 2 kg da free shoptan alışveriş yapsam uçağa 11 kg el bagajı sokucam?

Yani o zaman nasıl kontrol edilecek? Tartsalar bile atıyorum el bagajını tarttırırken 2-3 kg yu beni bekleyen arkadaşıma veririm, kontrolden sonra çantaya geri koyarım?
ya da düz mantık şöyle sorayım tam 8kg el bagajım var hava alanından istersem 5 kgluk alışveriş yaparım uçağa binerken de kimse de bir şey demez mi yani?
Saçma değil mi?

 
saçma olan öyle bir sınır koyulması mı yoksa düzgün uygulanmaması mı kuralın?

belli bir hacim/kilo sınırı olmasındaki amaç , hacim için ; diğer yolcuların hakkı olan yeri işgal etmesini engellemek kişinin , kilodaki amaç ise o tepeden kazara düşerse insanın kafası kopmasın diye. Tahmin ediyorum freeshopta alacaklarınızı da ortalama olarak katıyorlardır hesaba.

Son olarak ; uçağa binmek üzereyken boarding passi uzattığınız sırada elinizden alıp bagaja verebiliyorlar bazen.
  • dodi el ford  (04.04.13 21:31:38) 
etiket yoksa boarding sırasında alabilirler evet.

ben bir kez germanwingsle uçarken ağır diye itiraz etmişlerdi laptop çantama. içinde bir de kitaplar var. kitapları elime aldım tarttılar, sonra içine koydum. sonradan ne yaptığımı düşününce komik geldi.

baı hava yollarında çok daha sıkılar ve büyük çantaları boarding sırasında tekrar tartabiliyorlar, veya boyunu ölçebiliyorlar.
  • burfak  (04.04.13 22:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.