[]

istanbulda sokak heykelleri ve mobilyaları

dostlarım başlıktada belirtğim gibi istanbul da sokak heykel ve mobilyaları nerelerdedir.nasıllardır.gören, giden, bilen varsa lütfen..

edit:özür dilerim daha iyi açıklama yapayım; sanatsal-tarihi niteliği olan heykeller.


 
Ankara'da bankta oturan kız heykeli gibi heykeller mi? Ayrıca sokak heykeli ve sokak mobilyası arasındaki ilişki nedir? Açıklayınız.


  • sui  (06.02.09 09:48:23 ~ 09:48:36) 
beşiktaşta conrad otelinin önündeki parkta adını hatırlamadığım hatta parkın adıyla aynı olan ünlü bir yazarımızın heykeli var. maçkada AÖF bürosunun karşısında bol miktarda park heykelleri var. Swissotel (giriş kısmı) karşısındaki parkta çok beğendiğim bir heykel (sanırım inönüydü) var.


  • pain  (06.02.09 10:55:51) 
ilhan koman- akdeniz (malesef) yapıkredi plaza önü-


  • gdduman  (06.02.09 14:20:50) 
Findikli'da cok vardir. MSU ogrencilerinin isleri, parkin oralarda, sahil boyunca gorulebilir.


  • pyro clustic flow  (06.02.09 20:54:02) 
arkadaşlar çok saolun, bilgiler işimize yarıyacak.galiba istanbulda gelişkin bir kent kültürüde yok gibi.vapurdan bakınca, binaların hepsi birbirine yığılmış gibi duruyor.

(sui), sokak heykeli derken çok fazla anıt değeri olmayan muhitin kültürünü, mimarisini, vb yansıtan heykeller.sokak mobilyası derken de, mesela kitap şeklinde banklar var bilirsin, onlar gibi.avrupa bu konuda daha iyi, mesela adam almanyada çöpçü şeklinde çöp kutuları yapmışlar.
  • kaleci makabayasi  (06.02.09 22:03:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.