[]

emlak

merhaba. babamın emlakçı bir arkadaşı 130 bin liradan satılan eve 65 er bin koyarak o evi ortak almayı ve sonra 160 bine satarak kişi başı 15' er bin kar etmeyi teklif etmiş. kendisi bana sordu ben de ne yapsam ne etsem, akıl akıldan üstündür diyerek diye size sormak istedim. sizce böyle bir hareket mantıklı mı? teklife yanıtı ne olsun?




 
diğer ortak güvenilirse bence güzel bir iş tabi sözleşme yapıldığı taktirde ama bir evin 30 bin daha karlanması için uzun bir süre geçmesi gerek bu sürede ortaklardan kim öle kim kala gibi bir durum var.


  • yeni dunya duzeni  (04.04.13 18:50:11) 
baban 65 bini versin, adama da 80 bin senet yapsın. sonra adam istedi fiyata satsın. net.


  • desdinova  (04.04.13 19:12:18) 
yap kardeşim, bilmeyenler de öğrensin. istanbul'da adam başı 20-30 bin tl ile birleşerek, pazarlıkla ev alarak sonra biraz üstüne satan ve karı bölüşen gruplar var. bana da bu gruplara katılmam teklif edilmişti, mafya vari görüntüsü nedeniyle girmedim bu işe.

emlakçı pazarlıkla ya da evin emsalini bilmediğini düşündüğü ev sahibini bu bilgiden mahrum bırakarak piyasa fiyatının altından evi alıyor. bir ihtimal de ev sahibinin nakide sıkışık olması ve acilen satmak durumunda olması.

finansal açıdan girsin kesinlikle, etik açıdan işi, ev sahibinin durumunu iyice öğrensin.
  • [silinmiş]  (04.04.13 20:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.