[]

apartman hukuku sorusu: kim ödemeli?

apartmanımızdaki su sayacı boruları 1.kattaki dairenin yanında toplanıyor. benim (4.kat) su sayacımın borusundan bir akıtma varmış ve 1.kattaki dairenin duvarı ıslanmış. bunun üzerine ben boruyu değiştirdim. ancak 1.kattaki daire duvar boyası masrafını karşılamamı ve ıslanan mutfak dolaplarını değiştirmemi talep ediyor. bunun üzerine ben de tüketici hakları derneğini aradım. bana, böyle bir durumun apartmanın ortak gideri olduğunu söylediler. hatta benim değiştirdiğim su sayacının masrafı bile apartmanın ortak gideri kapsamındaymış, öyle dediler. hadi onu geçtim, fakat bana koca bir mutfak masrafı çıkartmalarına diyecek söz bulamıyoum. yani ben 4.kattayım ve kendileri 1.katta; böyle bir durumda masraf kime aittir? ben ne yapmalıyım? teşekkürler.




 
hukukçu değilim ama bu durum apartmanın sorunu bence de.borudan kaynaklı sonuçta.


  • rock n roll  (04.04.13 18:42:23) 
oldu olacak bir de salona plazma isteselermiş.
bence çok saçma sizin ödemeniz.

  • kayranin kedisi  (04.04.13 19:15:55) 
yanlış hatırlamıyorsam ortak gider olması gerekiyor, hem boru değiştirme bedelinin hem de 1. kattaki komşunun masrafları. eğer gerçekten suya bağlı şekilde deformasyon görülen dolaplarının da.

mantık olarak şöyle düşün: çatı akıtıyor. en üst kattasın. çatının yapılması lazım. birinci kat benim çatıyla ilgim yok desin. olur mu? olmaz. zemin kat sahipleri biz asansörü kullanmıyoruz onun bakımına karışmayız desin. biri çıkıp ben apartman otomatını kullanmıyorum elektrik ödemem desin. biri çıkıp ben bahçeye çıkmıyorum su parası ödemem desin.

yönetim bir karar alır; uygulanır. hak sahipleri öder. bir derdi varsa gider yönetim kurulu seçilen toplantıda aday olup karar alması beklenir. öyle g.tünden masraf çıkaramaz sadece sana.

sen çatıyı yaptırma, apartman yaptırmasın 25 sene sonra birinci katın sorunu olur ilgilenmediği çatı.

ortak mahallerdeki tüm giderler tüm hak sahiplerini bağlar. su boruları da ortak mahaldir, bulunduğu yerden ötürü.

sana ne yoksa birinci kattaki borunun su sızdrmasından?
  • izafi  (04.04.13 19:22:59 ~ 19:24:20) 
adını hatırladım şimdi kanunun: kat mülkiyeti kanunu


  • izafi  (04.04.13 19:41:19) 
@izafi,
çok teşekkür ederim.

  • noise  (04.04.13 20:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.