[]

Araba kiralayıp, kiralanan arabayı bir başkasına kiralamak

Italya'da yasiyorum, Turkiye'den bir kurum bana ulaşarak araba kiralamak istediğini belirtti. Ben de Avis'ten istenen tipte bir araç rezerve ettim ve 2 gun sonra almaya gidecegim.

Avis'te bloke edilecek olan kredi karti benimkisi olacak cunku kiralayan ben gorunuyor olacagim. Fakat araba kirasinin ustune kendi karimi koyarak karsi taraftan odeme alacagim, Istanbul'daki sirketimden fatura kesecegim ve araci kullanacak olan kisiler musterilerim olacak 10 gun boyunca.

- Boyle bir durumda dikkat etmem gerekenler;
- Sozlesmede bulunmasi gerekenler,
- Isin hukugunun kurulma yollari,

nelerdir? En doğru yol nasıl olurdu?

(elbetteki müşterinin gelip kendi kiralamasi ve bana araci buldugum icin komisyon vermesi olurdu fakat öyle bir olasılık yok. araci ucaklari iner inmez hazir istiyorlar. giderken de bana birakacaklar, araci ben teslim edecegim.)

 
şöyle bi sigorta durumu var Türkiye'de. Arabayı kiralayan değilde başkası kaza yaparsa sigorta ödemiyor ücreti. Şimdi ordada aynı şey varsa ve adamlar kaza yaparsa size girebilir


  • herman hesse  (04.04.13 01:23:34) 
Araçta kaza olması durumunda tek muhattap sizsiniz. Buna sadece aracın tamir masrafı olarak bakmayın, tamir süresi boyunca araç bir müşteri olarak size kiralanmış gibi zararlarını da alıyorlar. Ayrıca araç ile normal işler yapacaklarından nasıl emin olabiliyorsunuz?

3 kuruş para için alınabilecek bir risk değil.
  • hiko seijuro  (04.04.13 01:28:24) 
Babam Avis'ten kiraladığı araçla (2008 yılıydı yanılmıyorsam) İtalya'da bir maddi hasarlı trafik kazasına karıştı; ki suç babamdaydı. Arabanın tamir masrafları olan 1600 € 'yu söke söke aldılar; ki sizin durum daha vahim olabilir. Ne kadar kar alacaksınız bilmiyorum ama risk fazla.


  • cosa nostra  (04.04.13 08:01:19) 
hicbir akilli adam, müsteri de olsa, böyle bir sey talep edemez.

yani araba kiralayin biz kullanacagiz gibi.

yalniz soyle yapabilirsin, arabayi kullanacak olan kisiyi 2. sürücü olarak yazdirabilirsin avis'te. Günl+k belli bir ücreti olur ek olarak.
o zaman sigorta falan sikinti olmaz, isi hukukuna göre yapmis olursun. Sonrasi seninle adamin arasinda. Yalniz sürücü olarak yazdirabilmek icin adamin ehliyetini ibraz etmen gerekebilir avis'te.

yoksa arabanin basina ne gelse direkt sana patlar. Olmaz olmaz deme, adamlar tira carpar, tir devrilir, icindekiler dökülür, oldu mu sana 10binlerce euro temizleme, yüzbinlerce euro tir parasi.
sigortasiz oldugu icin (trafik sigortasi da karsilamaz sürücü farkli oldugu icin)sana girer.

özetle, degmez. Adamin kiralama sürecine dahil olmasi gerekiyor.
  • burfak  (04.04.13 10:00:22) 
kira sozlesmesinin maddelerine baktiginda, baskasina kiralamak yada ucuncu kisilere arac teslim etmek yasaktir diyor. arac surecek kisi kiralayan kisi degilse (aile uyesi, firma calisani vb) ek ücret ödenir diyor. avis sizin araci baskasina kiraladiginizi bir sekilde ogrenirse, bu durumdan hosnut olmaz sanirsam. imza atiyorsunuz sozlesmeye baskasina kiralamayacagim diye.


  • eick  (04.04.13 11:14:21) 
arabayı kullanıcan kişiyi 2.sürücü olarak göstermezsen yandı gülüm keten helva.


  • raskolnikov2  (04.04.13 12:28:47) 
araci kendi kredi kartimla kiralamak yerine adamlari bekleyip havalimanindaki subeden kullanacak kisinin kredi kartiyla araci kiralayacagim. ayrica kullanacak kisiyi de ikinci surucu olarak gosterecegim.

en iyi yol bu, tesekkurler herkese.

(madem adamlar kendileri kiralayacak bana ne diye para veriyorlar derseniz; benim oturumum oldugundan arabayi diyelim ki onlar 300'e kiralarken ben 50'ye kiralayabiliyorum+2.surucu parasi veriyorum normal bir sekilde)
  • no christ requires  (05.04.13 01:27:08) 
araba kiralarken böyle bir secenek mi var Italya'da oturum sahibi degil gibisinden?


  • burfak  (05.04.13 09:44:15) 
@burfak

avis.com'a girerek italyadaki bir lokasyondan arac kiralamayi sec. residence kismini once turkey olarak secerek sonra italya olarak secerek fiyat al. aradaki farki gor.
  • no christ requires  (05.04.13 15:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.