[]

jiroskop !!! bu ne olm?!!

her şey şu video ile başladı

www.wimp.com

bu ne böyle, nasıl olur falan dedim. sitesine girdim. gyroscope kelimesine rastladım. daha önce duydum, ne işe yarıyor biliyorum da ezbere biliyormuşum. wikiden okudum, formüller, vektörler falan fazla soyut kaldı.

youtube a girdim. aşağıdaki dersi buldum. başından itibaren izledim, olay aşağıdaki dk dan sonra koptu. adam f=ma dan başlayıp her şeyi bir bir açıklıyor. evet doğru, bu yönde kuvvet vektörü, torku, ataleti vs oluşuyor dolayısıyla bu yönde de çıktı oluşacak diyorsun, kafan kağıt üzerinde alıyor ama aşağıdaki videoyu açıp 21:25 e kadar beklerseniz olacaklar çok tuhaf. insan beyni almıyor.


www.youtube.com

hadi tamam adam oturuyor, görmediğimiz torklar meydana geliyor vs deyip geçiştiriyoruz. ama mantık aşağıdaki anda kopuyor.


www.youtube.com


marsta yaşam var deseler bu kadar şaşırtmazdı. etkisi büyük oldu


============siz de izleyin sizin de dengeniz kaysın istiyorum.============

 
valla nsil oldugunu hic bilmiyorum , benim aldigim fizik 101 dersi buna yetmez de benim ilgimi ceken mit'te derslerin ne kadar mukemmel oldugu oldu.

eger bu video gercekten mit'te verilmis bir dersin videosuysa bir universitenin nasil olmasi gerektigini goruyorsun. hayran kaldim resmen. ben 7 senelik universite hayatimda , bolumumle ilgili dersler bile dahil (laboratuarli falan) boyle ders gormedim.

neyse soruna da cevap vereyim: cinler donduruyordur onu.
  • harrage  (03.04.13 22:23:48) 
ilk defa gördüm ama çok şaşırmadım.

koca ucaklar nasıl uçuyo? işte böyle
  • doctorrent  (03.04.13 22:51:59) 
bilgisayarla ve yüksek hızlı internetle 5 yıl geç tanışmasaydım eğitim hayatım bambaşka olabilirdi lan


  • kargn  (03.04.13 23:41:51) 
business administration ogrencisi olarak niye izledim bilmiyorum ama kapatamadim.


  • OneWingedAngel  (03.04.13 23:46:27) 
Ya çok abartıyosun, ya da fizik 1'i gerçekten ezbere geçtin.


  • roket adam  (04.04.13 00:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.