[]

Adventure tarzı oyunlar oynayanlar bir bakın hele

Bu aralar adventure oynayasım var. hikayesi çok sağlam olsun. point-click olabilir, fps, tps, arcade görünümlü, isometrik olabilir, herşey olabilir.

şimdiye kadar oynadıklarım;

the longest journey
sanitarium
still life
faust
silent hill 2
silent hill 3
silent hill 4
to the moon
syberia 1
syberia 2


bu tarz klasik oyunlardan tavsiye edebileceğiniz varsa açığım; seri olabilir.

not: myst, grim fandango olmaz. bir nedeni var olmaz.

broken sword serisi iniyor. bunun yanında monkey island oyununu çok duydum, kronolojik olarak kaç oyun, sıralaması nasıl yardımcı olabilirseniz sevinirim.

not2: final fantasy de olmaz. japon işi olmasın.

senaryonun önüne geçmemesi ve fazla savaş olmaması koşuluyla rpg elementleri içerebilir.

 
the walking dead game
fahrenheit (şiddetle öneriyorum)

  • mattiadestro  (03.04.13 21:10:12) 
Adventure denince aklıma ilk olarak LucasArts oyunları geliyor. Benim tavsiyelerim Full Throttle, Indiana Jones and the Fate of Atlantis ve Day of the Tentacle.

en.wikipedia.org

Monkey Island serisi beş oyundan oluşuyor, ilk iki oyunun (The Secret of Monkey Island ve Monkey Island 2: LeChuck's Revenge) remastered sürümleri mevcut. Doğrusu ben dört ve beşinci oyunları oynamadığımdan bir şey diyemiyorum ama ilk üç oyun muhteşemdir.

Bunlar dışında tavsiye edebileceğim oyunlar,

Beneath A Steel Sky (ScummVM'de ücretsiz.)
Machinarium
The Neverhood
  • dagog  (03.04.13 21:14:43) 
the cameron files: loch ness
the cameron files: pharoah curse

  • sutlu nescafe  (03.04.13 21:35:12) 
discworld, day of the tentacle.


  • duk leto  (04.04.13 00:12:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.