[]

Eboue Neden Secde Ediyor?

Selam,

Galatasaraylı Eboue Hristiyan olmasına rağmen maçtan önce ellerini Müslüman gibi açıp dua ediyor, gol attığında ya da assist verdiğinde sevinip secde ediyor. Bu İslamic patternlerin sebebi nedir acaba? (Adamı gizli ya da açık hiçbir şekilde eleştirmiyorum, sadece dikkatimi çekti bu husus)

Saygılar,

Mehmet Ersoz

 
bütün dinler hikaye oldugu için
merak etme

  • cruseo  (03.04.13 18:26:40) 
Eboue mi söyledi sana Hristiyan olduğunu?


  • Skey295  (03.04.13 18:29:09) 
@Skey295, adam Haç çıkarıyor dua bittikten sonra.


  • Mehmet Ersoz  (03.04.13 18:30:37) 
dua ederken ellerin avuçlar gökyüzüne bakacak şekilde tutulması eski medeniyetlerden, çok tanrılı dinlerdne beri var olan bir alışkanlıktır. tanrının/tanrıların gökyüzü gibi ulaşılması güç bir yerde yaşadıklarına olan inançtan ötürü bu şekilde davranılır.

bahsedilen kişi anladığım kadarıyla bir futbolcu. tanımıyorum etmiyorum kısacası. davranışlarını da tam olarak görmedim ama aynı şekilde dizlerin üstüne çökerek, yüz yere bakacak şekilde üst bedeni öne eğmek, bu sırada da elleri yere koymak yine aynı şekillerde antik çağlardan beri süregelen bir saygı ya da itaat ifadesidir. bazı kültürlerde bunun tamamen yüzüstü yere yatılarak yapıldığı da olur.
  • kedili madam  (03.04.13 18:42:15) 
@kedili_madam, teşekkürler. Evet dinler arasında etkileşim var. Budistlerin secde ettiğini biliyorum ama Hristiyanların secdeyi garipsediklerini Italya'dan biliyorum. Genelde büyük dinler diğerlerini taklit etmemeye çalışıyorlar. Pagan öğelerin kötülenmeye çalışılması gibi.

Secde eden oldukça da inançlı bir Hristiyan görmek merakımı celbetti. Afrikalı bir futbolcu olduğu için İslamin etkisi olduğunu düşünmüştüm. Tekrar teşekkürler.
  • Mehmet Ersoz  (03.04.13 19:16:56) 
Haç çıkarıyor da süpermiş, neresinden çıkarıyor :)))


  • cruseo  (03.04.13 19:38:48) 
Hee pardon çok dikkat etmemiştim ıstavroz çıkarttığına falan.
E bir de bu adam Allah falan diyerek dolanıyordu kameralar etrafında bi aralar.
Bu da mı etkileşim hakim bey :D
  • Skey295  (03.04.13 23:39:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.