[]

Karın Ağrısı = Intel Atom + IE7

Argadaşlar,

Bende bir netbook var. Alette neredeyse Windows XP'den baska bir sey yuklu değil, gayet temiz. Browser açtığımda da asla başka bir program çalıştırmıyorum, ne Messenger, ne Winamp, ne de başka herhangi bir zamazingo. Üstüne üstlük Tune Up'la da sistemi zımba gibi yaptım zannediyorum, minimum görsellik, maksimum performans; dümdüz bir Windows, hiçbir şişkinliği yok maşallah... daha gider bu. Gelgelelim, IE'de 3-4 sekme açtığımda haşırt diye "not responding"e falan bağlıyor, send error report vesaireleriyle uğraşıyorum, kusacam yakında. Yani alt+f4'le pencere kapatma / "not responding"le pencere kapatma oranım 0.0002 falandır şu alette.

N'apayım ben? Yapmam gereken bir tweak var mı halen ya da başka bir browser'a mı geçiş yapayım?

Danke.

 
google chromea geç direk


  • enter saltman benim  (05.02.09 18:45:42) 
divit'e aynen katiliyorum.. opera cok guzel bu konuda.. firefox gibi uzmuyor. ie6 da hizliydi bildigim ama plug-in'ler de onemli tabi. hos, ie icin ne kadar plug-in var ki zaten :)


  • katafalk  (05.02.09 19:15:49) 
ben şuanda samsung netbookta firefox kullanıyorum. pek şukela. şikayetim yok. herzaman ki gibi biraz fazla ram kullanıyor ama, gayet güzel çalışıyor. sizin aletin konfigürasyonu ne ?


  • arnatuile  (05.02.09 20:12:02) 
XP Home SP3 - Intel Atom N270 1.60GHz - 1GB RAM

Ben buna 1GB daha ram taktırayım bi de yav.
  • boshi  (05.02.09 20:19:48) 
Bende de aynı işlemci ve aynı miktarda ram var 10-15 tab açıyorum bana mısın demiyor. Sizde başka bir problem olabilir sanki. Aletti aldığımda üzerinde gelen XP SP3 ile kullanıyorum format atmadım hiç...


  • crown  (05.02.09 23:57:53) 
@crown: evet, bende stabilligi bozan bir seyler olsa gerek, bana da mantikli gorunmuyor cunku bu olay. mrtksn'nin javascript tahmini aklima yatti gerci.

@mrtksn: abi 2gb'ye yukseltilebiliyormus, bios'tan boot booster'i deaktive etmek suretiyle.
  • boshi  (06.02.09 10:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.