[]

uyku felci (karabasan) önlemek için ne yapılır?

arkadaş olası sebeplere bakıyorum düzensiz uyku, sırtüstü uyuma , aç uyuma , stres vs. diyor bunlar arasından bir tek stres var. ama gel görki yılda bir belki olan nerdeyse çok sık olmaya başladı.

uyuşturucunun böyle bir etkisi olabilir mi aramızda kalsın ama?

sonuç olarak uyumadan ne yapsam kesin başıma gelmez? şimdiye kadar hep işitsel ve dokunsal geldi başıma biri ellerimi kollarımı tutuyor bağırıyorum ama sesim çıkmıyor. nasıl korkuyorum anlatamam! şimdiye dek görsel bişey olmadı ama o da olursa kalpten giderim dünyanın en korkak insanıyım.

yardım hacıtlar! uyumaya korkar oldum ya.

 
korkma la akisina birak. Ben ilk geldiginde guluyodum kendi kendime cunku bunu tecrube etmek istiyordum. Birazdan gececegini bil el ve ayak parmaklarini hareket ettirmeye calis kisa surede biter zaten. Korkmadigim icin midir bilmem bi daha olmadi.


  • OneWingedAngel  (02.04.13 23:46:08) 
bir ara bende de sürekli oluyordu, çözümü yüz üstü uyumakta buldum, o günden beri hiç olmadı.


  • baterist  (02.04.13 23:50:55) 
aga bende hep yüzüstü uyurum zaten hayatımda sırtüstü uyumadım ki.
o an ayak parmağımı oynatacak bilincim olmuyor mu ki zaten kısa sürüyor uyanıyorum tam bi yerimi oynatacağım zaman. saçma sapan bir madde kullanıyordum bıraktım çok şükür bakalım ondan mıydı bilmiyorum.

hadi sağolun baya kişiye oluyormuş korkum azaldı.
  • inancsiz deve  (02.04.13 23:59:54) 
huzursuz paranoyak bir ruh haliyle yattiginda daha cok olur. uyusturucunun (ot oldugunu varsaydim) paranoyaklastirma etkisi var. yuzustu guzel bir pozisyon baterist in dedigi gibi. oldugunda kendini kasmamaya rahat olmaya calis hemen gecer. canini alamaz sana zarar veremez. bunu beyninin yaptiginin farkinda oldugunu dusun, bilim tip cok ilerledi derken geciverir.


  • eick  (03.04.13 00:03:14) 
ben de bu dertten muzdariptim , çok fazla yiyip gün içinde "hadi bi kestireyim abi" diyip uyuyakladığımda her seferinde, bazen bir uykuda 2 kere oluyordu. Yemek ve uyku düzenime dikkat etmeye başladığımdan beri olmuyor artık çok nadir. uyuşturucunun kalıcı hasar verdiğini düşünerek paranoya yapma ama bence:) yine de bırakmakla iyi etmişsin...


  • bojack  (03.04.13 00:06:52) 
bunun tek bi çözümü var, o da karabasanla yaşamayı kabullenmek ve korkmadan karşı koymak. Bir süre sonra çok cılız bir şekilde çıkıyor karşına, ama tabii hiç bir zaman tamamen gitmiyor.


  • m.puder  (03.04.13 00:36:20) 
Cigara cok icme aga. Bok sigara yapar, gerci iyisi de yapar ara sira.


  • merhaba dunyali biz dostuz  (03.04.13 02:23:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.