[]

kedisinin yavrusunu satmak yasal mı

adamın evde baktığı cins kedisi var, yavrulamış, yavruları internetten ücretsiz ilan vererek tanesini bin tl den satıyor.

bu yasal bir şey mi? yoksa şikayet etsek ceza yer mi? cezası ne kadar, bi de nereye şikayet ediyoruz, teşekkür ederim.


 
ceza yemez, kimse uğraşmaz.


  • 100 tl degerindeki google adwords hediye ceki  (02.04.13 17:18:41) 
senin değil arkadaşın olarak varsayarak; hayvansever sitelere ekran görüntülerini falan yollarsan kanırtırlar, satamaz

hayvanına da çok acıdım, damızlık olarak kullanır o hayvanı daha çok seferler de satar böyle. Allah onun belasını versin
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (02.04.13 18:10:51 ~ 18:11:42) 
yasal olmayan bir tarafi yok. hayvan yetistiricisi unvani da alabilir ilgili dernek/kuruma yillik aidat odeyerek. ama bir cins kedi icin istenmez oyle bir evrak zannimca. 20 kedisi olsa seri üretim seklinde dogursalar falan o zaman durum baska.
saf cins kedi yolda da bulunmuyor pek alan ya hatirla ya para odeyerek aliyor genelde.
ayrica o kediye zorla seks yaptirmiyor ki, kedi sokakta olsaydi da yilda iki kez sevisecekti ve dogum yapacakti tek fark yavrular sokakta orda burada buyuyecekti, simdi satin aliniyor yüksek bir meblaga sicak yuvada buyuyecekler. 1000 lira veren kiside sikildim bundan deyip iki gun sonra atmaz sokaga, yada atacak olan maymun istahli biri bir kediye 1000 lira vermez normal sartlar altinda. o yuzden ben bunda sikayet edilecek birsey goremiyorum.
  • eick  (02.04.13 18:26:11) 
@eick çok iyi niyetlisin. ne cins hayvanlar var sokaklarda, barınaklarda falan. ilanlarını görüyorum facebook'ta. maalesef adam verdiği paraya bakmıyo sokağa atarken. hayvan yetiştiriciliği de çok hafifletiyo olayı. yani hayvanını çok seven birinin normal bi doğum sonrası yavruları satmaya çalıştığını hiç görmedim ben. genelde ticari amaçlarla yılda bikaç kez hayvanını çiftleştiren ve her seferinde yavruları satan tipler çok fazla. örneğimiz de hayvan diye 'aman canım tecavüz mü' diyip bırakmak olmuyor maalesef. hayvan kapasitesinin çok üzerinde bi doğum, emzirme dönemi yaşıyor daha bebeklikten itibaren. bide böyle bak istersen olaya. insani bi şey değil. derdi sıcak yuva olsa ücretsiz ilan koysa, zaten cins hayvan talep çok olur 2 günde tüm yavrular 'sıcak yuva'larına kavuşur, kaldı ki sözleşme de yapıp aynı sokağa atılmama güvencesini de sağlayabilir. ben buna para verdim yavruları 'beleşe' verip cins hayvan sahini yapamam kimseyi gibi malca bi mantık veya direk kötü niyet bile olabilir.


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (02.04.13 18:41:32) 
@septik..... cins kedi sahibiyim. kedimi aldigim yer de yetistiriciydi, ciftlestirmek icin goturdugum yerde. yavru cins kedi bulmak (soyagaciyla beraber) kolay degil. o yuzden de sevdigim tur kedi icin para verdim. ciftlestirmek de kolay degil bircok test yapilmasi gerekir. e bunlar da bedava olmuyor. ben yetistirenin hayvani somurdugune sahit olmadim. disi kedilere kizginliklarinda bir kez dogutturup diger kizginlikta hamile olmasini engelliyorlar, kizginlik icin doktor ilac hormon ne ise veriyor. hayvanlarina zaten gayet iyi bakiyorlar. koyunun olsa ona bakmazmisin? piyasasi olan birsey demekki talep var ki boyle durum. hayvanlarinin ustunden deli paralar da kazanmiyorlar cunku zaten masraflar da hic dusuk degil, 6 ayda bir kan testi yaptirmadan ciftlestirilmiyor. yani duzgun, olmasi gerektigi gibi yapildigi takdirde bana aykiri gelmiyor bu durum.


  • eick  (02.04.13 19:17:01 ~ 19:25:57) 
@pain of liberation

yok, anlaşmazlık falan değilde, bir ilan görmüştüm british shorthair yavruları sahiplendiriyorum diye, diğer ilanlarda fiyat yazarken bunda fiyat kısmında ücretsiz yazıyordu. sonra adamı facebooktan ekleyip mesajlaştım yavru başına bin tl istiyorum dedi. ben ücretsiz olduğunu zannettiğimi söyleyince "hem cins kedi istiyorsun hem de bedava, git sokaktaki kedilere bak" diye azar yedim. cevap veremeden engelledi zaten.

adamın bunu bilerek yaptığını düşünüyorum yani fiyat kısmına ücretsiz yazıp müşteri çekerek sonra para isteme taktiğini kullanıyor. ayrıca bu işin vergisi yok, faturası yok bir şeyi yok bir cezası olmalı diye düşünmüştüm.
  • yue  (03.04.13 08:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.