[]

sonradan hasıl olan uçak korkusu

uçaklarla aram iyidi önceleri, hatta korkanlarla ufaktan dalga geçerdim, dünyada eşekten düşüp ölenlerin sayısı uçak kazasında ölenlerden fazla derdim. yalnız birkaç sefer ciddi manada türbülansa girdi uçak

birinde ölüyoruz herhalde dedim, uçak 12.000 metreden 6000 metreye düştü, içerde çıklık atanlar ağlayanlar.. orta anadolu üzerinden istanbula giden uçak fırtına nedeniye mecburen samsun üzerinden önce karadenize çıktı, öyle istanbula gidebildi.

bir diğerinde öyle bir türbülansa girdi ki önümde oturan zenci abinin teni koyu kahverengi renkten bok sarısı rengine döndüğünü gördüm (burda ırkçı bir ifade yoktur, o rengi başka türlü nasıl tarif edeceğimi bilemedim)

bir diğerinde uçak, etrafı dağlarla çevrili bir anadolu şehrine karlı ve sisli havada inmeye çalıştı, yere indi indi ama sisten karayı göremeyince burnunu havaya dikti yeniden, ha yere çaktık, ha yükselemedi dağa çarptık derken vs. vs.

neyse, rüzgarlı havalarda yukarda uçak göresem içim soğuyor resmen, ulan şimdi bu uçak ne türbülansa giriyordur diye. hava rüzgarlı karlı olduğu zamanlarda aklıma direkt uçaklar geliyor artık.

şimdi sorum kendimi rahatlatmak amacıyla şu: uçaklar türbülansa girdiklerinde korkmalı mıyım? içimi rahatlatacak bir bilginiz/ fikriniz var mı?

not: bendeki problem türbülansta ve sanki taşlı yolda gidiyormuş hissi uyandıran sallanmalarda ortaya çıkıyor. yoksa uçak inip kalkarken korkma veya yüksekten korkma gibi bi durum yok.

 
tebrikler nur topu gibi bir fobiniz oldu. psikoloji de en sık kullanılan yöntemlerden biridir fobilerin üzerine giderek onları yenmek. ama uçak fobisi için bunun örneğini görmedim, duymadım. hem kendini rahatlatma işi de sana kalmış, biliyorsun ki uçak türbülansa girer ve sen o uçağa bineceksin.

ben daha uçağa binmeden korku başlıyor, en son seferinde kalbim sıkışmıştı. işin vahim tarafı 1 ay sonra yurtdışında yaşamaya başlayacağım. artık bilemiyorum uyutulmayı falan talep edicem muhtemelen, ki sanmıyorum ki öyle bir şey olsun. offf gerildim yine.
  • bosver nicki  (02.04.13 16:17:50) 
uçak kazaları iki ya da daha fazla insan veya mekanik kaynaklı hatanın aynı anda olmasından kaynaklanıyor. Hava durumu tek başına tehlike arz etmiyor. Mesela thy'nin son amsterdam kazası düşük görüş, arızalı irtifa göstergesi ve pilotaj sorununun (eğimte olan pilot) yüzünden oldu.


  • spankenstein  (02.04.13 16:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.