[]

Askerdeki birine hediye

Merhaba, yakın bir arkadaşımın erkek arkadaşı kısa donem askere gitti. Bu haftasonu da arkadaşım onu ziyarete gidicek. Giderken yanında bir şey götürmek istiyor. Kitap okumaya bayılıyor çocuk ama dışarıdan kitap sokulmasına izin vermiyorlarmış. İşine yarayacak ya da onu oyalayacak, aynı zamanda içeri sokulması yasak olmayan ne gibi bir şey alabilir?
(Kılık kıyafet harıc tabıı)



 
kitaba nasıl izin verilmez ya? siyasi, ideolojik, erotik falan değilse bal gibi kitap götürülür de okunur da. alla alla daha neler duyacağız bakalım.

gerçi bizim de "mona lisa'nın dudakları" isimli kitabı erotik diye, üstünde kanlı manlı bir çizim olan agatha christie romanını da satanik diye almışlardı. sonra dedik "yok öyle kitap değil onlar", geri verdiler.
  • kibritsuyu  (05.02.09 09:50:15 ~ 10:49:30) 
@kibritsuyu; çocuk da sormuş, izin vermiyorlarmış, bugün emin olmak için bir daha sorucak arkadaşım. ordaki kütüphaneden alıp okuyabiliyorlarmış sadece. yarı yarıya yasak yani:)


  • think martini  (05.02.09 09:55:24) 
ilk defa duyuyorum kitabın yasak olduğunu. kanunda yok öyle bir şey, keyfi bir uygulamadır. adam bayılmak yasak esas duruşu ancak ölüm bozar diyor, normaldir yani bu da. akıllı adam işi değil zira.

ben içeri sokarken kontrol etmişlerdi, siyasi içerik var mı diye. yok, roman bu dedim aldılar. ama kafası bozuk olur nöbetçi subayın suyu bile almaz içeri öyle de cins bir yer işte.
  • coffee and cigarettes  (05.02.09 10:02:14) 
ben acemi birliğindeyken ziyaretime gelenlerden plastik dijital saat istemiştim:)
Asker ve hediye kavramı biraz ters zaten. Saklaması dert, aşırılması yüksek ihtimal. Kitap, dergi bizde yasak değildi.
zaman geçirmeye pek uygun düşmese de hafta içi gidiyorsa iyi bir pastaneden poğaça, börek, kıymalı, peynirli lokmalık pizza tarzı şeylerde nizamiyede kantinde yemek hatta bir pakette koğuş arkadaşlarına dağıtmak için idealdir.
  • me neither  (05.02.09 10:02:54) 
Sigara içiyorsa bir karton sigara. Kafadan iyi bir hediyedir, o ne lan demeyin.


  • delikan76  (05.02.09 10:32:09) 
@delikan76; sigara içmiyor. Kitap en guzel hediye, arkadasıma soyledım, her halukarda kıtap alıyor.


  • think martini  (05.02.09 11:14:43) 
kitap işi gerip geldi bana. 96 yılında bırakın kitap sokmayı, kütüphane kurmuştum yazıcılık yaptığım odada. envai çeşit dergiler, best seller romanlar, tarih kitapları. hepsi bir rafın üzerinde diziliydi. terhisimde hepsini alıp çıktım gittim.

hatta içlerinde elif ba bile vardı. nasıl olsa boş vakit çok, kendi kendime söker miyim kuran alfabesini acaba deyip almıştım çarşı izninde.

kare karalamaca tarzı kitaplar var. iki kurşunkalem bir arı maya silgi. çok güzel oyalanıyor insanlar onlarla. onu öneririm ben
  • trocero  (05.02.09 11:18:25) 
haki renkte kazak içlik atlet vs, siyah çorap =) belki ucuz mp3 çalarlardan olabilir 20 ytlye var. çalınmaya karşı ucuzu en iyisi.


  • smy  (05.02.09 16:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.