[]

Tarafsız Haber

Türkiye'de ve dünyada olup bitenleri tarafsız olarak veren türkçe bir haber sitesi var mı?




 
Tarafsızlık çok görece bir kavram ama neyse....

www.hurriyet.com.tr
www.ntvmsnbc.com

bbc'nin türkçe servisi ve internet sitesi de var galiba.
  • me neither  (05.02.09 09:27:54) 
hürriyet mi? tarafsız mı? etme gözünü seveyim.


  • coffee and cigarettes  (05.02.09 10:04:12) 
haklısınız hürriyet'in tarafsızlığına çok itiraz etmeyeceğim ama dediğim gibi tarafsızlık çok tartışmalı ayrıca bence tarafsızlığın ne olduğu ve iyi bir şey olup olmadığı da tartışmalı. konu bağımsızlık olsa bir dereceye kadar tamam.

ama evet yine hurriyet diyorum. medyanın büyük çoğunluğunun açıkça iktidardaki siyasi partiye göbekten bağlı olduğu ve propagandasını yaptığı bir ülkede medya organı arıyoruz. Sanki çok fazla seçeneğimiz varmış gibi. Sen örnek versende biz aydınlansak??
  • me neither  (05.02.09 10:14:02 ~ 10:17:03) 
bu ortamda en makulu ntvmsnbc.com. tabi %100 tarafsız değil. hürriyet belki de son seçenektir tarafsızlıkta. unutmadan, anadolu ajansı var. gayet başarılı,tarafsız sayılır. ntv'den sonra gelir bence.

www.aa.com.tr
  • crayze horse  (05.02.09 10:49:26 ~ 10:50:25) 
www.bianet.org


  • darknum  (05.02.09 11:49:03) 
reuters, anadolu ajansı gibi yorum katmadan yayınlayanlar hariç, az veya çok tarafgirlik bulunur.


  • no avalon  (05.02.09 12:54:46) 
Bu arada ajans olarak, kadrolaşmanın olduğu anadolu ajansı yorum katmaz ama akp lehine eksilttiğini gördük. "bilal gitsin askere" protestosu, ya da tayyip erdoğan'ın "terbiyesizlik yapma lan" fırçası aa'nın görmediği haberlerden bazıları.


  • me neither  (05.02.09 13:05:30 ~ 13:07:49) 
tarafsız medya diye bir şey yoktur. bana tarafsız gelen bianet size taraflı gelecektir, size tarafsız gelen hürriyet(!!) bana taraflı gelecektir.

eğer salt doğru habere ulaşmak istiyorsanız tarafsız medya aramak yerine tüm medya kollarını takip etmeniz ve kendi mantık süzgecinizden geçirmeniz gerekir. medya adı üstünde "bilim" değil yani.

ben bianet de okurum, vakit de evrensel de, yeni şafak da...

aynı haberin nasıl şekillere sokulduğunu görmek için birebirdir, çeşitlilik... ama şu da var haber kavramınız nedir?

ben kocaeli sanayi bölgesindeki işçi gençlerin eylem hazırlığı yaptığı haberine pür dikkat kesilirken başka biri umursamayabilir. zaten böyle haberler de genel medyada yer almaz...

bianet filan okumanız lazım.
  • sindustrial  (05.02.09 13:34:28) 
  • ezeriko  (05.02.09 15:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.