[]

George Mason Universitesi'ni nasıl bilirsiniz?

Ekonomi doktorası için bu okuldan kabul aldım. Başka seçenekler de var ama ben nedense bu okulda ısrarcıyım şu anda. Gidip görmüşlüğüm de var, yarım saat araba mesafesinde halam yaşıyor.

Kafamı karıştıran ise okulun düşük ranking'i. Daha iyi okullardan da kabul aldım ama tam istediğim alanı burada çalışıyorlar. (bkz: experimental economics)

Okul hakkında fikri-bilgisi olan birileri beni aydınlatırsa kafamdaki soruları azaltıp buradaki derslerime daha çok konsantre olabilirim belki:)

Şimdiden teşekkürler!

 
eger experimental economics olayini neuroeconomics ya da law ile birlestirecekseniz, kevin mccabe iyi bir hoca ama okul kadrosu dediginiz alan icin biraz dar sanki. giraz development economics'e bakiyorlar gibi anladim. marco ve ragan birlikte makale yaziyorlar. hani onlarla birlikte takilirsin onlarin konularina girersen.


  • idearch  (01.04.13 19:11:43) 
ben gecen sene experimental calisan bir hocaya asistanlik yaptim, baya taniyorum yani literaturunu falan. experimental devam etmek istiyorsan george mason fena degil ama tam olarak ne calismak istiyorsun? neuroeconomics dusunuyor musun? uncertainty, game theory, bounded rationality falan? maastricht'te cok genis yelpazeden mikro calisan insanlar var mesela. wirtschaftswissenschaftliche var (kopyaladim evet), zurih'te. baya iyi, baya saglam hocalar var. almanya'da da cok iyi yerler var (bonn mesela). yani amerika israrin yoksa bence buralari da dusun. benim birkac gun biraz yogun ama sonra daha ayrintili bilgi verebilirim spesifik sorularin olursa.


  • sendelemeden  (01.04.13 19:22:44) 
ek: zurih basvuruyu bitirdi.


  • idearch  (01.04.13 19:31:27) 
Şimdilik tam olarak ne çalışacağımı bilmiyorum doğrusu. Experimental çalışan bi hocaya 3 ay asistanlık yaptım ve çok eğlenceli buldum. Game ise ilgimi çekiyor ama teoriyi pek sevmiyorum, matematikle aram o kadar da iyi değil gibi.

Direk lisanstan gideceğim için de ilk yıl derslerini alayım, hocaları ve konularını iyice özümseyip öyle karar vereyim diye düşünüyorum. Şimdilik Dan Houser'ın yaptıkları ilgimi çekiyor, zaten hep onunla iletişim halindeydim.

Şu an amerika ısrarım var gönül işlerinden mütevellit, ama avrupa da aklımda bulunsun:) saydığınız çoğu okulu bilmiyordum, teşekkürler!

Cevaplarınız için çok teşekkürler, belki birkaç küçük soru için rahatsız ederim sizi:)
  • balli borek  (01.04.13 20:36:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.