[]

irlanda vizesi

herhalde yakin zamanda sistem degistirmisler, siteleri degismis, bu aralar irlanda vizesine basvurmus birileri var midir? ne kadar surede cikti bir de ne kadar kastilar?




 
ben de nisan ayı sonunda irlanda'ya gideceğim. irlanda için uk vizesi almak lazım. ben uk vizesi için business visitor kategorisinden başvuru yaptım. vizem 3 günde çıktı. workbridge isimli bir firmaya evraklarınızı teslim ediyorsunuz. yine onların sitesindeki başvuru formunu da doldurmanız gerekiyor. vize ücretini online ödeme sisteminden kredi kartınız ile yapabiliyorsunuz. onlar size hangi evrakların gerekli olduğunu kesin bir dille söylemiyorlar. o yüzden mümkün olduğunca gerekli gördüğünüz her türlü evrağı vize evraklarınızın arasına koyun.


  • borschtang  (01.04.13 00:38:34) 
uk vizesi ile irlandaya girmek yeni basladi, o uygulamayi olimpiyatlar zamaninda baslattilar, benim bildigime gore zaten uk vizesi olan bir daha ugrasmasin diye bir kolaylik fakat irlanda vizesi daha zor, uk vizesi almak daha kolay ugrasmayayim diye mi tercih ettiniz?


  • mavicorap  (01.04.13 00:54:31) 
UK vizesi ile İrlanda'ya girebilmek için önce UK'e giriş yapmanız lazım. Türkiye'den direkt giderseniz giremezsiniz. İrlanda için UK vizesi almanız lazım değil, ama eğer UK vizesi almışsanız önce İngiltere'ye gidip, giriş yapıp (aktarmalı uçuş olursa sayılmaz) ardından İrlanda'ya gelebilirsiniz. Eğer UK'ye gitmek için özel bir sebebiniz yoksa direkt İrlanda vizesi alın derim.

Turist vizesi ile Dublin'e gelen arkadaşlar 3-4 günde almışlardı vizeyi ama mevsimsel yoğunluğa ve elçiliktekilerin izinde olup olmamasına göre süre değişir.
  • crown  (01.04.13 01:48:36) 
@mavicorap
çalıştığım şirket o şekilde ayarlama yapmış. şimdi evraklarımı kontrol edince gördüm ki önce ingiltere'ye giriş yapıp ondan sonra belfast'a geçeceğim. crown'nun söylediği doğru olabilir.

  • borschtang  (01.04.13 12:30:34) 
Belfast İrlanda'da değil UK'de zaten. İrlanda denilince başkenti Dublin olan İrlanda Cumhuriyeti anlaşılıyor. Belfast için İrlanda yerine Kuzey İrlanda demek daha doğru. UK vizesi kafi, başka bir şarta gerek yok Kuzey İrlanda için.


  • crown  (02.04.13 00:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.