[]

Çalınan bilgisayarımın google chrome senkronizasyonu??

Arkadaşlar geçen hafta bilgisayarım çalındı. Bugün ipadden baktım ki çalan salak format atmamış ve chromeda açılan sayfaları görebiliyorum. En son dün saat 1de online olmuş ve bir Facebook profiline girmiş. Acaba Google'a mail atsam senkronizasyonu devam eden bu bilgisayarın dün geceki ip adresini bana yollayabilirler mi? Google bunları saklıyor mudur?

Bir de Bu arkadaşın kimliğine ulaşabilmek için aklınıza gelen bir yöntem var mı? Girdiği Facebook profili tabi ki bir numaralı şüpheli ama daha fazla bilgi almak için ne yapabilirim sizce?

Son olarak da Benim ekşi sözlük hesabım otomatik açılıyordu. Adam eksiye girdiği anda şu savcılara verilen ip adresinin kayıt ediliyor olması lazım. Girdiğim geçmiş ip adreslerini en azından 1-2 haftada liste gibi bir ben de alabilir miyim? Alabilliyorsam nereye başvurmam lazım?

Teşekkür ederim şimdiden. Eğer bilgisayarı bulabilirsem yardımı dokunan mesajlara yemek sözüm olsun:)

 
ssg veya kanzuk'a mesaj at sözlükten. hallederler diye düşünüyorum


  • detroitli kizil  (30.03.13 19:02:55) 
bilgisayarda logmein, otomatik açılan teamviewer, dropbox filan yok mu? onları bir incele. özellikle logmein varsa son bağlı olduğu ip sürekli bulnuyor.


  • ben smyrna  (30.03.13 19:16:02) 
Bu bildiklerini polisle paylaş yoksa sen bulamazsın adresi. Ancak savcılık birşey yapabilir diye biliyorum.


  • guitarissimo  (30.03.13 19:18:48) 
Teamviewer var Ama o da kurulu olarak değil. Lazı olunca açıyordum sadece. Google arama geçmişlerime baktım en ucuz acer bilgisayar diye de aratmış şerefsiz. Google'da bunların hepsinin ipsi olması gerekmez mi yahu?


  • fayfim  (30.03.13 19:19:49) 
facebook'da şöyle bir şey var. ayarlardan güvenlik ayarlarına girip ordan aktif oturumları görebiliyorsun. yani bir bilgisayardan bir de mobil cihazdan açarsan oturum onları ayrı ayrı görebiliyorsun. aşağıdaki resme bakarsan şehrin üzerine geldiğinde bağlanılan IP adresi çıkıyor. umarım işine yarar.

i.imgur.com
  • mr.goodcat  (30.03.13 19:20:52) 
Hocam polisle paylaştım yarın gel facebookunu patlatırım ben onun dedi. Seviye bu malesef. Ergenekon vb ciddi bir durum olsa bu kadar bilgiyle şimdi adam kesin içerideydi ama bir laptop için savcılık falan uğraşır mı o kadar? Polise adını soyadını bulsam faydası olur mu dedim umursamadı adam daha ne olsun.


  • fayfim  (30.03.13 19:22:49) 
@Mr. goodcat
Benim facebookumu değil kendi facebookunu açmış hocam.

  • fayfim  (30.03.13 19:23:50) 
@fayfim

Ben senin hesap otomatik olarak açıldı sandım. O zaman şunu deneyebilir misin? Google hesabın otomatik açılıyorsa diğer ürünler de (gmail vs.) otomatik açılıyordur. şurdan kayıt olup rapor alabilirsin sanırım:

www.google.com
  • mr.goodcat  (30.03.13 19:28:52) 
fb'tan elemanın adını görüyosan adını söyle, paylaş, 2-3 kişi gidip indirelim.?


  • hope ender  (30.03.13 19:31:18 ~ 19:31:37) 
Son olarak da şunu dene. Gmailini aç gelen kutusuna gir. en altta resimde gördüğün gibi son aktif oturumlar var. orda detaylara tıkla, pencere açılacak ve son oturum açanların IP adresleri çıkacak.

i.imgur.com

i.imgur.com
  • mr.goodcat  (30.03.13 19:32:52 ~ 19:33:25) 
@mr.goodcat dediğini yaptım. Mail adresime gelecekmiş liste. İnşallah işe yarar bilgiler vardır içinde.

@hope ender adını net öğrenmeye çalışıyorum. Girdiği profil feyk. 6 arkadaşı var sadece biri Türk. Harun diye biri. Büyük ihtimalle adam bu ama emin olmam lazım.
  • fayfim  (30.03.13 19:35:29) 
Sağol goodcat. Tam bunun gibi bir şey lazım bana işte ama malesef gmailime girmemiş hiç listede bir şey çıkmadı. Google hesabıma erişenlerin bu şekilde ip adres listesi lazım. Maile girenler varsa hesaba girenler de Google'da kesin vardır.


  • fayfim  (30.03.13 19:44:41) 
gmaili görebiliyosun zaten ama nette bir bakındım google hesabına girenlerin listesi için google'dan istemek gerekiyormuş ama onu istemek için de yasal belge falan gerekiyormuş. sen yine de bir dene şansını bence.


  • rotten head  (30.03.13 19:46:29) 
aklıma süper bir fikir geldi. chrome'da senkronizasyon nasıl ayarlıydı? "her şeyi senkronla" şeklinde miydi? yani ayarlar falan da senkron oluyor mu?


  • rotten head  (30.03.13 19:49:56) 
bence zaman kaybetmeden polisi ara. baksana adam bilgisayarı elinden çıkarmanın yollarını aramaya başlamış. senin bu heyecanla aklına gelmeyenleri polis halleder. zaten işleri bu. sen çalıntı ihbarı verdiysen, polisleri bilgilendir çok geç olmadan bi baskın yaparlar.


  • habes papaz  (30.03.13 19:51:00) 
Evet?


  • fayfim  (30.03.13 19:51:07) 
@Habes papaz Polisi bilgilendirdim zaten. Baskın yapacakları yeri bulmaya çalışıyorum ben. Aklınızda olsun kimse bir laptop için öyle gününü gecesine katmıyor karakolda. Önemsemiyorlar malesef. Bizim emniyette bir şeyin üstüne gitmek için birinin ölmüş olması gerekiyr. Ben adamın adresini kimlik numarasını falan bile bulup polise gitsem benimle geleceklerinden şüphelimin açıkçası.


  • fayfim  (30.03.13 19:53:55) 
Polise bir kere işim düştü, Allah düşürmesin. Senin durumu görünce ben heyecan yaptım niyeyse :)) Olay sonuçlanırsa bilgilendirir misin aynı duyuruda lütfen?


  • habes papaz  (30.03.13 19:57:03) 
@fayfim

www.eksiduyuru.com buradan sana gelen mesajları kontrol edebilirsin.
  • rotten head  (30.03.13 20:02:47) 
@Habes papaz Bilgilendiririm duyuruyu:) bulunur inşallah.
@Rotten head Mesajı da şimdi gördüm cevapladım dostum.

  • fayfim  (30.03.13 20:11:01) 
sorularıalayım diye bir site var oradaki polis arkadaş meslektaşlarına toz kondurtmuyor bu durumu arkadaşa yaz belki sen itfaiye ye başvurmuş olmayasın diyerek yardımcı olur


  • guitarissimo  (30.03.13 21:16:44) 
kendisi "facebook" dışında herhangi bir yerel siteye login olmamış mı hiç? historyi iyi incele. login olmuşsa işin kolay. aslında cookieler sayesinde belki login olmasa da yerli bir siteye girmesi işe yarar. satışı online yapmayı deneyebilir mi acaba?


  • ben smyrna  (31.03.13 15:30:17) 
Arkadaşlar bilgisayar bulundu. Facebook'ta ismini gördüğüm arkadaş başka birisinden satın almış. Karakoldaki bir polis memuru arkadaş sağolsun benimle özel olarak ilgilendi. Facebook'tan sahte hesapla sevgilisiyle iletişim kurduk, yine internetten telefon numarasını bulduk. Memur bey aradı bilgisayarın çalıntı olduğunu söyledi. Adamlar da getirdiler az önce. Teşekkür ederim hepinize ilgi gösterdiğiniz için.


  • fayfim  (01.04.13 00:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.