[]

akademik kariyer?

yapabilmek için her zaman üstlerimizle aramızın iyi mi olması gerekir?
tabiri caizse çanta taşımamız gerekir hep?

hayır benim şu ana kadar olan izlenimim böyle maalesef...

 
O biraz hocasına bağlı ama çoğu hoca kullanır öğrencilerini. Faturasını yatırtanı da gördüm, çocuğuna baktıranı da. Fakat hepsi öyle değil.


  • Vicy89  (30.03.13 13:48:26) 
bu tamamen akademik kariyeri nerde yaptığına bağlı

türkiye'deki akademisyenlerin çoğu kendini yenilemek istemeyen, yıllar önce yaptığı şeyleri tekrarlamaya alışmış, dar görüşlü insanlar maalesef. dolayısıyla türkiye içinde kalacaksan akademik camiada her türlü cinsliği manyaklığı görebilirsin. istisnalar var elbet.

türkiye'de özellikle devlet üniversitelerinde akademisyenliğin nesnel bir ölçütü yok. ilerlemek için kendini birilerine beğendirmek zorundasın. bu kişiler ya dinazorlardan oluşan bir doçentlik kurulu oluyor, ya da üniversiteye yeni atanmış badem bıyıklı bir dekan oluyor. birileri sana el uzatacak... kimse "aaaa ne kadar yayın yapmışsınız, dersi ne kadar güzel anlatıyorsunuz, alın size kadro, araştırma için kaynak" demiyor.

lakin fırsatını bulur da bir şekilde yurtdışındaki kaliteli okullardan birinde asistan/araştırma görevlisi olursan akademisyenliğin ne kadar güzel ve tatmin edici bir iş olduğunu anlarsın.

yani: yurtdışına kapağı atana kadar ayıya dayı diyeceksin. çanta taşıyacaksın. budur.
  • makineci  (30.03.13 14:17:40 ~ 14:22:10) 
isinizde ehilseniz kimse size canta tasittirmaya cesaret edemez. bilir ki baska yere gidebilme sansiniz var.

genelde bahsettiginiz durumlar özelde is bulamamis ve akademik kariyer hedefleyenlere yapilabiliyor.

stanford, harvarda gidebilecekken türkiyede kalip akademisyenlik yapmak isteyene ya da harvard seviyesinden daha dandik bi üniversite bile olur bu yurtdisinda, bu bahsettiginiz derece uygulama yapmak yemez.

kisaca tutturabildigine yapilir bunlar.

bi yerlere gelebilmek icin insan iliskileri basarisi her yerde gereklidir bu farkli.
  • serabetan  (30.03.13 14:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.