[]

sabah sporu ile ilgili bir sıkıntım var

şimdi ben 3 -4 aydır vücut geliştirme yapıyorum, bazı sebeplerden dolayı salonu bırakmam gerekti ve bende artık bizim burdaki baya büyük bi çamlık alanındaki spor aletlerine sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayacağım. Sorum şu, sabah kalktığımda 8 saattir aç kalmış olacağım ve vücudumun proteine ihtiyacı olacak herhangi bir supplement kullanmıyorum ve kullanmayı da düşünmüyorum. Peki sabah yapacağım vg nin bana yararı olur mu aç karnına ?




 
Sabah yapılan sporun pek faydası olmuyor dostum gerçekten. 16.00'dan sonra yapılan sporlar daha sağlıklı deniyor. Yine işe yarar tabii ama 3 aydır yapıyormuşsun, beklentini karşılamaz sanırım.


  • exla  (29.03.13 22:42:47) 
3 ay idare etsin beni yeter aslında, sabah kalktığım gibi bir protein barı yiyip ( içinde whey,soya,kazein proteinleri ve baya bi karbonhidrat var )yarım saat sonra antreman çaksam performansım artar mı sizce ?


  • memories  (29.03.13 22:50:03 ~ 22:50:15) 
bu vücut geliştirme olayında öğrendiğim bir şey varsa o da kesin doğruların olmadığıdır. her bünye farklı reaksiyonlar gösterebiliyor. kendin deneyip durumu gözlemleyeceksin. verim alıyorsan aynen devam.

protein bardaki karbonhidrat miktarını bilmiyorum fakat ben olsam yulaf da yerdim bir kase.
  • juninho77  (29.03.13 23:05:20) 
kaseini gece yatmadan önce alırsanız daha iyi olur. whey'e oranla çok daha yavaş sindirilir çünkü. sporu sabah yapacaksanız da erkenden kalkıp vücudu hazırlamalısınız. yumurta, peynir gibi şeylerle protein ihtiyacını hallettikten sonra karbonhidrat gerekecek size. bunu da yulaf ve bal gibi yavaş/hızlı karışımlarla halledebilirsiniz. yani spor yapmadan en az bi 2-3 saat önce falan beslenmeye başlamalısınız ki vücut güzelce sindirsin.

aç karnına olursa enerji sıkıntınız olabilir. yani kısacası bu yöntemle alacağınız verimi baya düşürüyorsunuz, ama hiç yoktan iyi tabi.
  • rebio  (30.03.13 00:14:18 ~ 00:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.