[]

ACİL- kadıköyde araba altında kalan kedi

bugün saat 5 gibi, kadıköy serasker sokakta bir kedi hızla gelen ve şöförü telefonla konuşan bir araba tarafından ezildi, esanf ve insanlar toplaşıp kediyi kutuya koydular, oralarda bulunan ve arabayı kullananı tanıdığını söyleyen bir çocuğa veteriner yolu tarif ettiler, ben de çocuk veterinere götürecek mi götürse bile veteriner sokak kedisine bakacak mı diye izledim.
Moda pati veteriner kliniği, öncelikle hayvana bakmak konusunda oldukça isteksizdi, onlar da haklılar, belediye veterinerinin işi bu onların değil.ancak dediklerine göre belediye veterineri mesai saatleri dışında çalışmıyor, yani pazartesiye kadar öyle bir ihtimal yok. yalvar yakar düşük bir ücrete ilk müdahaleyi yapmayı ve hayvanı bir gece kafeslerinde tutmayı kabul ettiler.bu sırada tabi, şöförü tanıyan çocuk falan gitmişti, ben tek başıma kaldım orda.
sonuç olarak yarın gidip kediyi ordan almam ya da kalmaya ve tedavisine devam etmeleri için ciddi bir parayı gözden çıkarmam lazım. bu konuda deneyimli olan, kadıköy bölgesinde oturan, bana yardımcı olacak akıl verecek, belediye veterineri nerdedir, yarın ve pazar günü için en azından, bu geceyi atlatırsa kedi, bakımını ücretsiz üstlenebilecek bir veteriner falan bulunur mu. veteriner hastanesi bir seçenek olur mu.böyle bir durumda kime emanet etmek lazım kediyi? moda pati veterinerindekilerin dediğine göre, röntgen falan çekilmesi lazım omurgasında bir problem olabilir, ameliyat edersek de 2-3 bin liranızı alırız dediler. ben de en azından pazartesi, belediye veterinerine götürsem gerekli bakımı yaparlar mı? yoksa moda patidekilerin ilk andaki tepkisi gibi, sokak kedisi bu tedavi ücretini kimse ödemez yapacak bir şey yok mu derler? kadıköy bölgesinde faal bir hayvan derneği var mıdır? muhtarımız hayvansevermiş muhtara mı gitsem?


 
araba tekerleği üstünden geçti, nasıl ölmediğine emin misin? hayvanı veterinere götürdük ilk müdahalesi yapıldı, ben 15 dakika önce bıraktığımda d narkozdan yeni yeni çıkıyor sinirden etrafı parçalıyordu, arka ayaklarında bir problem olabilir, tabi iç kanama falan olmazsa.


  • alice practice  (29.03.13 18:59:59) 
Merhabalar.Geçenlerde oturduğum yere yakın bir yerde bir yavru kedi bulduk bağırışma sesleri arasında.hayvancağızı buyuk kediler(buyuk ihtimalle erkek kediler) dovmus.hayvancagiz tuvaletini kacirmis ve surekli titriyordu sonradan ic kanama gecirdigini ogrendik.maltepe'de cok cok iyi hayvansever bir veterinerle tanismisti annem gecenlerde.(kendi vetimizden daha iyi oyle soyleyeyim.) Amazon veteriner klinigi.annem bu kediyi oraya goturdu gerekli mudaheleyi yapip hic bir ucret almamis veteriner bey.o geceyi bi sekilde atlatti kedicik zaten bi sonraki gun vet annemi aradi kediyi alayim bakayim diye goturduk ama bi gun sonra sabah kaybettik kedicigi.eger ic kanama varsa kurtulmasi zor olabilir maalesef.ayrica 2-3 bin nasil buyuk bir paradir allah askina hemen oradan cikartin hayvancagizi bence.bu klinigi bir deneyin isterseniz ne der nasil bi yol izler kendisi bilemiyorum tabi.birde maltepe belediyesinin veterinerligi var kedi kisirlastirmaya gidiyoruz duzenli ama baya yogun bir yer olsa da oraya da goturebilirsiniz en azindan denemis olursunuz.insanlar hayvanlara hic deger vermiyor ne kadar kotu bir durum.size ilginizden dolayi tesekkur ederim.umarim kedicik kurtulur.


  • somekind of monster  (29.03.13 19:15:49) 
Facebook'ta ilan paylaşmaya çalış yardım kampanyası vs düzenlenebilir, ama ilan paylaşılana kadar tedavisini ihmal etme lütfen. veterinerle de duruma göre konuşabilirsin. istediğin veterinerde veya ordakilerin yönlendirdiği bir veteriner oluyor. ilanı mesaj ve mail attığımda 1 2 saat içinde paylaşmış bi grup var, nolur nolmaz oraya da bir ilan metni yollayabilir misin? sayfa şu: www.facebook.com


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (29.03.13 19:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.