[]

Sağlık hukuku

Selamlar. Sağlık hukuku alanında yardıma ihtiyacım var. Kısaca doktor hasta anlaşmazlığı diyebiliriz. En basitinden merak ettiğim şu;
Sekiz aydır ortodonti tel teavisi oluyorum. Ücretin neredeyse tamamını ödedim. Tedaviyi sonlandırmak ve verdiğim parayı geri almak istiyorum. İlk olarak merak ettiğim şey keyfi olarak tedaviyi sonlandırıp ödediğim parayı alabiliyor olup olmadığım.

Nedenlerini de şu şekilde sıralayabilirim.
-Öncelikle tedavimle ilgili herhangi bir raporlama hiç yapılmadı. Tedavi başında diş ve damak ölçümü vs yapılmadı. Bunların yanında bir de tedavi başında çekilen diş fotografları ve panaromik filmin içinde bulunduğu hasta dosyamın olduğu bilgisayarları çöktüğü için artık yok. Doktor ne hatırlıyorsa o var. Bir diş doktorunun hasta evraklarını 2 yıl süreyle muhafaza etmekle yükümlü olduğunu biliyorum. Ancak bilgisayar çökmesi mücbir sebebe mi girer doğal afet gibi mi değerlendirilir bilmiyorum.
-46 nolu dişim çekildi. Aradaki boşluğun iki ay içinde diğer dişler tarafından doldurulacağını söyledi. Üç ay geçtikten sonra boşlukta sadece bir kaç milimlik kısım dolmuştu. Doktora durumu hatırlattığımda iki ay diye süre vermiş olamayacağını zaten o boşluğun dolmasının mümkün olmadığını dişimde devrilme olduğunu sadece birkaç milim boşluk kalabileceğini ama bunun da beş altı aylık bir süre tutacağını söyledi. Şu anda tedavinin 9. Ayı aradaki boşluk neredeyse aynı.
-üst çene dişlerim merkezden iki mm sağa kayık. Tedavi başında üst dişlerin merkeze alınacağını söylemişti. Dünkü muayenede dişlerin yanyana dizilimi sırasında merkezin daha da sağa kayabileceğini ama dişlerin yanyana gelip estetik bir duruşa sahip olacağını söyledi.

Görüldüğü gibi sürekli şöyle söyledi ama böyle yaptı diyorum. Ve neredeyse her söylediğini bir sonraki randevüde yalanladı. Arada herhangi bir kayıt yok. Bunun hangi taraf için olumsuz olduğunu bilmiyorum. Umuyorum kayıt tutmakla hükümlü olduğu için doktorumun zararınadır. Neler yapabileceğimi buradan öğrenmek istedim. Tüketici hakem heyeti gibi bir oluşumun sağlık konusunda da olacağını düşünüyorum. Konuyu mahkemeye de götürebilirim. Teşekkürler..

 
46 numarali disiniz oldugunda emin misiniz? sag ust 6, sol alt 6 gibi olmasin o sakin?


  • idearch  (29.03.13 13:59:59) 
46 no kanal tedavilik bir diş idi. Tedavisni yapmak yerine ' arkadaki sadece yüzeyi görünen azı dişi ile onun önündeki dişi' 46 nın bırakacağı boşluğa doğru alacağını söyledi. Aradaki boşluğun kapanamaması sebeplerinden biri olarak da 46 no çekilirken çene kemiğiin kırılmasını sebep gösterdi. 46 no çekimii başka bir doktor yapmıştı. Diş çekildiğinde ağızdan net olarak tek parça kemiksiz çıkmıştı.
Karşı tarafın tutumunu şöle belirteyim. Bana vaad ettiği. Herşeyi reddedip öyle bir şey söyleyemeyeceğini söyleyecek olan kişinin hekimliğinden şüphe duyulması gerektiğini belirtti. Ama vaadleri verirken kendisi gayet iddialıydı. Ne yazıık ki arada konuşma kaydı yok yazılı birşeyin olmadığı gibi.
Aslında nasıl bir karakterde olduğunu ödememi yapacağım gün kart limitinin bir miktar eksik kalması nedeniyle huzursuz olp o gün ödemein tamamını almakta diretmesinden anlamalıydım. Aynı tedaviyi sonlandırmak istediğimde aldığı tutumdan anladığım gibi anlayabilmeliydim.
  • ilkinci  (29.03.13 14:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.