[]

trafik kazası, ne kadar tutar sizce? -fotoğraflı

arabam chevrolet aveo 2012 sedan. bu akşam izmir sahil yolunda şöyle bi kaza yaptım. arabamın donanımsal hiç birşeyinde sorun yok gibi görünüyor şu an. ön kaportada 4-5 cm'lik bir çatlak ve göçme var. sol çamurlukta ise biraz yamulma mevcut ayrıca sol farda biraz aşağı eğilmiş. kaporta değişecek sanırım yaklaşık fiyatı 500 lira. çamurluk değişmezse yaptırılabilir mi? değişirse kaporta+çamurluk+işçilik ne kadar tutar? kaza deneyimi olan varsa sadece işçilik ne kadar tutar?




 
kasko değil normal trafik sigortası bilem karşılar bunu kaporta dediğin şey kaput sanırım ki kaputta birşey olmuş gibi gözükmüyor, bu kazada en en kötü ihtimal tamponu değiştirirler , o pahalıya gelebilir ama bence değişmesine gerek yok. çamurluk ve tampon tamiri yapılacak & boyanacak . yedek parça fiyatları diye ararsan internetten bulursun tamponun fiyatını. boya tamir parça başına 500 falan alırlar pahalı yerler , 1000den fazla çıkmaz diye tahmin ediyorum.


  • dodi el ford  (29.03.13 07:25:04) 
geçmiş olsun. fotoğraflar çok net değil ama iyi bir kaporta işçiliği ile tamir edilir gibi görünüyor. mümkünse parça değiştirmemeye çalışın. satarken alıcılara anlatamazsınız. bu fotoğrafları da saklayın. önemli bir kaza olmadığını göstermek için.

far değişmesi gerekmiyorsa 1000-1500 (istanbul fiyatı) civarı hallolur gibi duruyor. far değişecekse 300-400 daha.

yetkili servise götürürseniz tüm parçaları değiştirirler büyük ihtimalle. o nedenle sanayide tavsiye edilen bir iki yere gösterip fiyat almakta fayda var. işçiliği iyi olmalı anormal boya farkı olmaması için önemli. tabii ki eskisiyle bi fark olacaktır ama işçilik iyiyse dikkatli bir göz anlayabilir ancak.
  • merhum  (29.03.13 07:32:49 ~ 07:33:44) 
@dodi el ford,
bildiğim kadarıyla trafik sigortasi karşı tarafın hasarını karşılıyor. tabi bu durumda karşı tarafın şucsuzolması gerekir.
Eğer mavi volkswagen suçlu olursa onun trafik sigortası senin masraflarını karşılar.

ama burada arkada çarpma muhabbetine aveo suçlu bulunabilir.
bu durumad mavi arabanın sigortasından yararlanılmaz.
mavi arabahasarını sigortandan ödeyebilirsin.
(bence...)
  • €xpolerer  (29.03.13 08:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.