[]

ayakkabı garantisi

şu ayakkabılarda garanti olayı tam olarak nedir? bugüne kadar hiç kullanmadım bu hakkımı, ama bu sefer kullanacağım mümkünse. ayakkabıyı alırken biraz sıkıyordu ayağımı, üst numarası yoktu satıcı da spor ayakkabı bu açar bişi olmaz dedi. 1 hafta olmadı daha ama ayağımı sıktığını hissediyorum, e dışarıda da giydim geri götürsem alırlar mı, ısrar etmeli miyim? paldır küldür kullanıp "oğlum o kadar para verdim garantili gittim değiştirdim" diyenler duyuyorum doğru mudur?

cevaplarınızı yarın okuyacağım şimdiden teşekkürler.


 
Burada birkaç şikayet var ayak sıkmasıyla alakalı. Bazıları çözülmüş bazıları hala askıda. Belki durumunuz için fikir oluşturabilir. Bakmakta fayda var.


www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com
  • iustitia omnibus  (03.02.09 22:49:20 ~ 22:50:09) 
flo da çalışıyorum, o yüzden sadece bizim prosedürleri anlatacağım.

öncelikle ayakkabı dışarıda kullanılmadıysa, sorgusuz sualsiz değiştiriliyor. derseniz ki ayakkabı bu nerde kullanıcaz; alıp evde deneyin, bir kaç saat giyin, rahatsız olursanız getirin diyoruz.

ayakkabıların tümü 6 ay boyunca tamirat ve tadilat garantilidir. bu herhangi bir problemde tamir istenirse (tabanda açılma, boya problemi, renk farkı gibi) sorunsuz yapılacağı anlamına gelir. ürün değişimi istenirse eğer ayakkabı incelemeye gönderiliyor. müşteri hatası değilse eğer yenisi veriliyor. fakat ;
spor ayakkabıyı yıkadığınız tespit edilirse (makinada ya da elde farketmez),
müsteri tarafından darbe aldığı tespit edilirse (çizilme özellikle rugan ayakabılarda),
ürün amacı dışında kullanıldıysa (koşu ayakkabısı ile futbol oynanmaz misal),
ürününüz işlem yapılmadan geri gönderiliyor.
genellikle müşterilere 15 gün süre söylense de 1 aya kadar uzayabiliyor bu süreç. sinir katsayınız yükselebilir. çalışan olarak samimice söylemem gerekirse, müşterileri idare etmemiz söyleniyor. tabi bu arada müşteriler bize patlayabiliyor (azarı biz yiyoruz yani).
iadeyi oranlarsam genel olarak değişimi istenen ürünlerin yüzde 30 u na yeni ürün verilebiliyor. genelde müşteri hatası diye dönüyor.

tüm bu işlemleri yapmak isterseniz faturanızı ibraz etmek zorundasınız. faturasız kesinlikle işlem yapılmıyor, yapılamıyor.

şahsi olarak önerim her zaman ayağınıza uyan ayakkabıyı almanız. parmak ucundan ve topuktan sıkarsa evet yara yapar. deri ayakkabılar yanlardan esneyebilir. ama kabul etmek gerekir bu ayakkabının şeklini de bozar. ayağınız taraklıysa incecik ayakkabılar almayın (özellikle bayanlar bu konuda beni deli edebiliyor maalesef). hele ki spor ayakkabı alıyorsanız rahatlığa kesinlikle önem vermeniz gerekli.

son olarak benim sizden ricam var;
satış danışmanlarına iyi davranın. kararsız olmayın. almaya niyetiniz yoksa denemeyin. boş müşteriyle kaybettiğimiz vakitte başka birisine satış yapabileceğimizi unutmayın. en baba tabirle ekmek parası için çalışıyoruz (prim çok düşük olsada başka çaremiz yok. mesela biz her 10 milyonluk satışa 75 lira para alırız. 15 günde filan anca olur bu satış).

saygılarımla...
  • soul cancer  (03.02.09 23:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.