[]

Uluslararası Kaynak Mühendisi Sertifikası

1.) Uluslararası kaynak mühendisliği kurslarından birine baş vurmak istiyorum.
Daha önce bu tarz bir tecrübe yaşamış birileri varsa; detaylarını biraz anlatabilir mi bana?
Bildiğim kadarı ile, ülkemizde bu kursu birkaç yıl öncesine kadar sadece Odtü verebiliyordu. Ancak yaptığım araştırmalara göre, Gedik Kaynak adında bir İstanbul şirketi de bu kursları verme yetkisine sahipmiş.
Forumlarda biraz dolaştım, ama Gedik Kaynak'ın esamesi okunmuyor. Herkes Odtü'den bahsediyor.
Bu adamlar yanlış bir şeyler ya da hakemi aldatmaya yönelik hareketler yapıyor olabilirler mi? Güvenebilir miyim?

2.) Divxplanet'in forumlarında "Kont Dracula" rumuzlu bir kullanıcı var. Yazdıklarına bakılırsa, geçtiğimiz mart ayında bu kurslara başlamış. Şimdi büyük ihtimalle bu sertifikayı almış olması lazım.
Bu arkadaşa ulaşmaya çalıştım. Ancak bildiğiniz üzere Divxplanet'in forumları üyeliğe kapalı. Forum yöneticilerine direk ulaşabileceğim bir bilgi de bulamadım sitede.
Kont Dracula'yı tanıyan eden ya da Divxplanet forumlarında yazı yazma yetkisi olan arkadaşlar varsa; Allah rızası için bu arkadaşı benimle irtibata geçirsin.
Mail adresim: punkertifo@mailcity.com

Çok teşekkür ederim.

 
gedik i bilmiyorum ama oerlikon un sefaköy de bu işlerle ilgili bir birimi var. işim gereği kaynakla ilgili bazı sorunlarımı danışmak için araştırma yaptığımda buldum burayı. hatta burada görevli olan bir profesörle çözmeye çalışmıştık durumu. adını hatırlamıyorum şimdi ama linkten ulaşırsın artık:

www.oerlikon.com.tr!TEC_PKG.welding_engineering?lng=trk&selected_menu=2&selected_submenu=4

not: üst taraftaki "eğitim ve danışmanlık" bölümünde bahsediliyor ilgili konulardan.
  • hevipeyra  (03.02.09 22:14:35) 
Hmm.. Evet Oerlikon gayet büyük bir firmadır zaten. Büyüklüğünü burada da göstermiş.
Oerlikon da bazı kurslar veriyor bünyesinde, ama onların sertifikaları MEB onaylı sertifikalar.
Benim bahsettiğim kurs direk Almanya'dan kontrol ediliyor ve sertifikası dünya çapında geçerli. Şöyle birşey:
www.gedikegitimvakfi.org.tr
  • punkertifo  (03.02.09 23:26:27) 
tüv süd, tüv north, bureauveritas(yanlıs yazdım bunu da dogrusu boyle bisey) gibi denetim kurumlarına da sor bi istersen, onlar da biliyorlardır muhtemelen.


  • bryan fury  (04.02.09 02:29:20 ~ 02:30:40) 
www.kalder.org www.mpm.org.tr mail yazarsan illaki cevap alırsın hem daha saglıklı olur.


  • yuceonder  (04.02.09 10:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.