[]

Bu mu, Bu mu? (Vallahi son)

Dün sormuştum aynı soruyu sağolsun iki arkadaş cevaplamış. Daha fazla yorum almak için 2. ve son defa açıyorum. Yardırın.
Dünkü cevaplar: www.eksiduyuru.com

1- www.vatanbilgisayar.com

2- www.hizlial.com

Hangisini neden seçerdiniz/alırdınız? (Oyun amaçlı)

 
Oyun amaçlı istiyorsan hardisk mutlaka SSD olsun.Senin seçtiklerin bitanesi "Sabit Disk Sürücü Hızı (rpm)5400" diğerine bakmadım ama oda olsa olsa 7200 rpm olsun.Ciddi bir performans kaybı yaşar bu hardisklerle :)


  • josefen  (28.03.13 08:47:00) 
msi bir adim onde cunku kendisi oyun oynamak icin uretilmis. fakat ekran boyutlariyla da sony on plana cikiyor.

ben performanslarinin sadece kagit uzerinde oldugunu dusunuyorum. yani hangisi daha hizli hissetmezsin muhtemelen. bu yuzden 17 inc ekraniyla sony on plana cikabilir. ekran boyutu onemli degil diyorsan direk msi dusunme bile.

ayrica sony ve bitmez tukenmez yanci programlari, sony marka laptoplari oldukca yavaslatabiliyor.


ayrica ssd disk ile performansin cok cok artar ama bu fiyatlara istedigin boyutta ssd' ye sahip boyle bir makina bulamazsin.
  • kratos  (28.03.13 08:49:16 ~ 08:50:30) 
şimdi bu laptop işi normal pc gibi parçalarına bakarak anlaşılacak iş degildir.

Yani ben zamanında bir msi almıştım, işlemcisi falan uçuyordu, fakat heriflerin taktıkları işlemciden daha dar veriyolu vardı anakartında bi boka yaramıyordu
o msi'in yarı özellikli toshiba aldım, cihaz uçuyordu.

Bilindik marka almakta fayda var, o parçaların tek tek birbirine uyumu, ısınması, osu busu daha çok test ediliyor
Msi da kötü marka degil tabii, çogu marka onlara ürettiriyor, ama dedigim gibi ürettiriyor, şuraya bunu koy buraya şunu koy diyor.

Ben olsam sonyyi tercih ederdim, elimde kalmaması açısından.
  • cruseo  (28.03.13 09:35:33) 
yok aga bey ssd fln şuan hikaye sen ekran kartı normalin üstü atıyorum amd de 7670 7680 7870 gibi üst modellere nvidia tarafında gt 660 670 SLI lı çözümlere bakmalısın işlemci çoğu zaman fazlasıyla yeterli geliyor ekran kartı oyunu sınırlıyor ssd içinde söylendiği kadar bir olay yok sen kendi grafik işleme yapacaksan video düzenliyceksen ssd günümüz hdd leri sn de 50 mb veri aktarımı yapıyor buda oyunlar için fazlasıyla yeterli ssd windows u hızlı açar vs.vs. ama 40-60 gb ssd + 500 hdd li sistemlerede bakabilirsin raid yapılmş hibrit sistem diyorlar onlarda güzel oluyor genelde windows ssd ye kuruluyor diğer bütün herşey hdd ye yuklenıyor


  • netadam  (28.03.13 09:42:16) 
Oncelikle oyun amacli notebook almaya karsiyim. Dogasi geregi notebooklar yuksek performans vermek icin tasarlanmazlar. Ayni paraya alacaginiz bir kasa notebooklardan kat kat daha iyi performans verecektir. Ayrica zaman icinde dar bogaz olusturan parcalari tek tek degistirerek cok daha uzun omurlu bir oyun bilgisayaraniz olmus olur. Mecbur degilseniz masaustu kasa toplayin. hem daha ekonomik olur hem daha performansli. hem de daha uzun omurlu.

Gelelim soruya

simdi ozellikler olarak MSI daha iyi duruyor. Neden cunku ekran karti daha iyi. eger oyun amacli bir bilgisayar aliyorsak ilk dikkat etmemiz gereken ozellik ekran karti. www.notebookcheck.net su linkten gorulecegi uzere 660m ile 7650m arasinda baya bir fark var. Iki bilgisayarin da islemcisi ve ram'i ayni sayilir. harddiskin oyun ici performansi konusunda hic bir etkisi yoktur. O yuzden bosuna ssd'ye para bayilmaniza gerek yok. ssd sadece oyun acilirken veya bolum yuklenirken daha hizli acilmasini saglar. oyun/bolum bir kere hafizaya yuklendikten sonra bir daha harddiske neredeyse hic ihtiyac olmaz.

cruseo'nun degindigi de cok guzel bir nokta. kimse anakartin ozelliklerine yada kalitesine dikkat etmez ama bir bilgisayarin en onemli parcasi anakarttir. cunku islemci, hafiza, ekran karti, harddisk, ekran vs. butun hersey anakart uzerinden iletisim kurar. o yuzden islemciniz, hafizaniz, ekran kartiniz super olsa bile eger anakartiniz dandikse veriyolu hizi dusukse butun parcalar arasinda dar bogaz olusturur ve parcalarinizdan yeterli verimi alamazsiniz. MSI guzel markadir ama bir VAIO degildir. 3,5 sene once aldigim VAIO hala canavar gibi calisiyor ve mevcut notebooklar kadar performans sagliyorsa adamlar birseyleri dogru yapiyor demektir. Yabanci forumlarda iki modeli de biraz arastirirsan oradaki insanlarin yorumlarindan hangisinin daha iyi olduguna karar verebilirsin. ama benim tercihim masaustu kasa olurdu :))
  • crucio  (28.03.13 09:58:33 ~ 09:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.