[]

ses kartına işlemci atama/ses kartı yükseltme

işlemci 2,13 ghz; bellekte 20gb yer var, ram zaten 2gb ama ses dosyalarını aksıra tıksıra çalıyor. özellikle müzik arkaplanda ve ve başka bir program azcık kasıyorsa müzik tekliyor.

-ses kartının özelliklerini nasıl öğrenebilirim?
-mevcut kartı güçlendirebilir miyim (program vs. ile)
-ses kartına işlemci/ram alanı-öncelik atayabilir miyim?
-usb-harici ses kartı işimi görür mü?

 
bunun ses kartıyla alakası olamaz.

dinlediginiz muzikler mp3 ise ki flac olsa bile du devirde donanımsal herhangi bi şeyle ilgili değildir. bilgisayarda yazımsal bi sorun vardır, codec virus kullandıgınz player gibi.
  • rurouni  (27.03.13 18:57:25) 
@rurouni
winamp kullanıyorum, mp3 formatı, 128-190 kb/s, müzik dinlerken çalıştırdığım programlar da kasıntı şeyler değil. program kasınca müzik tekler, anlarım da bu durur vaziyette bile tekliyor.

  • vizdilva  (27.03.13 19:05:56) 
Aynı şeyi ben şirketteki masaüstünde online video izlerken yaşıyorum
intel pentium4 3.0ghz 1 gb ram ekran kartıda 256 mb fx 5500 sanırım yanımda adam aynı özellıkte kasa sadece işlemci 3.2 takır takır hd video izliyo ben 280 p youtube da takıntılı neyapmak lazım

  • netadam  (27.03.13 20:00:50) 
ccleaner, virus programı onlarla bi temizlik yap.

acı gercek - format at geçer demek zorunda kalıyorum. ama donanımsal değil emin ol.
  • rurouni  (27.03.13 20:57:55) 
winamp ses dosyası playerlerının en kasıntılarından biridir daha hafif bir çalar deneyin örneğin aimp.
işletim sisteminin kullandığı rami hafifletmeye çalışısın lite sürümler kullanmaya çalışın.
ayrıca müzik çalarken başka işlem yapma sırasında kasıntıların nedeni ramdir diye düşünmekteyim, ramler eskidir büyük ihtimal en son lise zamanlarımda vardı böyle pcler buda 10 sene öncesi kafadan, yani ddr ramlardir büyük ihtimal bunların dual çalışma olayları varmı hatırlamıyorum ama varsa dual çalıştırırsan da faydası olur hatta en faydalı bu olur.

sorularına gelince usb harici ses kartı işini görürmü sanmam aksine daha kötü olabilir ama tecrübeyle sabit değil
donanımsal özelliklerin hepsini everesthome tarzı programlarla öğrenebilirsin
işleme öncelik atama yazılıma göre değişebilir bazı video playerlarda bu özellik var anacak mp3 çalarlarda kurcalayarak bakabilirsin. ben bilmiyorum.

@netadam hocam tarayıcı flash player bu ikisini temiz kurulum yapmak bi çözüm olabilir arkaplanda çalışan uygulamalarıda kontrol etmek lazım xp kullanıcıları iseniz xp için ince ayarlara bakın gereksiz özellikleri kapatmak vs. gibi xp iyi bir işletim sistemi ancak ince ayar yapabilirsen yoksa iki ayda bir format gerektiren bir sistem.
  • halusinojen  (27.03.13 22:54:00) 
@halusinojen
öncelikle teşekkürler.
ram için şöyle yazıyor: "DDR3 1066 MHz SDRAM, 2 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 G SDRAM"
www.asus.com
+'dual çalıştırma'yı nasıl yaparım/nereden bilgi alabilirim?
+görev yöneticisi'nden işlemci önceliği atamak işe yarar mı? gerçi bunu kendin deneyip bakabilirim ama sorayım dedim:)
  • vizdilva  (28.03.13 08:46:39) 
hocam gönderdiğin pc ise bu pc ramden filan sorun yapmaz. benim hatam gereksiz eskilere dalmışım :) yalnız hdd den yapabilir bilgilerini yedekleyip boş alan arttırmanı öneririm yerinde olsam yani bi kaç senelik sık kullanılan bir pc ise hdd ömrü gelmiş olabilir sesli de çalışıyosa zaten belli edebilir kendini tabi bi tahmin.

hdd de sıkıntı yoksa arkadaşın dediği gibi yazılımsal olduğunu düşünürüm. format en güzel çözüm :) modfiye lite win sürümlerini incelere derim ramleride merak etme dual çalışıyodur. görev yöneticisinden sağ tıklayıp öncelik verme olayını cidden dene ben hiç denemedim bana pek bi işe yarar bişi gibi gelmiyo :)
  • halusinojen  (28.03.13 09:59:39) 
winamp'ı kaldırıp aimp3 kurdum, görev yöneticisi'nden "yüksek" öncelik atadım. oyunu "nicer"dan "faster"a çevirdim. takılma-kıvırma yok. tekrar teşekkürler:)


  • vizdilva  (28.03.13 20:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.