[]

Canon 550D'ye hangi flaş?

Merhaba.

Amatörü eğlendiren bir çipetpet fotoğrafçı olarak bi harici flaş alayım artık dedim kendime. Baktım bakıştırdım, bütçeme en uygun olarak Yongnuo varmış, yorumları da gayet iyiydi. Az önce de şu linkteki ürünleri buldum:

www.sanalpazar.com

www.sanalpazar.com

İkisi arasındaki 30 lira fark fazla sanki. Sadece 4 işlem yapmış bir de, çok güvenemedim o yüzden.

Neyse özetle bu flaş alınır mı dersiniz? Sorun çıkarır mı bana? Tetikleyici de alayım mı? Çok çok büyük ihtimalle elimde tutmayacağım flaşı, makinede takılı olarak duracak ama yine de lazım olur mu?

Her tür görüş, fikir, öneride bulunanlara şimdiden teşekkürler.

 
Flaş işinden hiç anlamıyorum öncelikle belirteyim ancak bilinçli bir tüketici olduğumu düşünüyorum. Bana göre karar vermek için çok erken gibi geldi. En azından bu marka için düşünmeden daha bilinir markalara bakabilirsin.(Metz vs) Tahminimce uzun uzadıya bu konu ile ilgili araştırmış olanların yazılarını fotoğraf forumlarında bulabilirsin. 150-200 lira arası belirlediğin bir fiyat aralığı var sanıyorum. Bence kendine uygun güzel bir flaş bulabilirsin. Biraz daha bak. Donanimhaberde hakikaten donanımdan anlayan insanlar bulabilirsin. Nerden ikamet ediyorsun bilmiyorum ama hayyamda temiz ikinci eller bulman mümkün gibi geldi bana. (tabi flaşın ikinci eli güvenilir mi bilmiyorum) Az daha araştır,içine sinecektir.


  • 70x100  (27.03.13 15:48:46) 
yongnuo canon için alabileceğiniz en iyi orijinal olmayan flaştır. lakin bu linkini verdiğiniz modelin e-ttl özelliği yoktur. yani normalde canon'un speedlite flaşları makine ile sürekli iletişim halindedir. odak uzaklığınıza göre kendi otomatik ayarlanır, ölçüm yapar, makineye söyler vs vs. bu linkteki flaşın ayarını kendiniz flaş üstünden yaparsınız. ha yongnuo'nun e-ttl özellikli olanları da vardır ama daha pahalıdır. 300-400 civarı sanıyorum. onu bilerek alın. yoksa marka hakkında endişeniz olmasın. canonturk sayfalarında videolu incelemeleri mevcut.


  • kibritsuyu  (27.03.13 16:34:52 ~ 16:37:01) 
Bu satıcılar, aslında aracı demek daha doğru, flaşları Çin'den sipariş ediyorlar, evinize direk Çin'den kargolanıyor. 20-30 gün civarı beklersiniz bu şekilde gelmesini. Beklerim, sıkıntı yok diyorsanız, yurt dışından kendiniz sipariş ederseniz daha ucuza alırsınız, bu aracıları aradan çıkarmış olursunuz, zaten kendilerinin tek yaptıkları Çin'den aynı şekilde sizin adresinizle sipariş vermek . Ürünü Ebay'de vs. bulabilirsiniz.


  • sacrifice  (27.03.13 17:04:07 ~ 17:08:01) 
elinde de tutmak isteyeceğin günler olur tetikleyici al. yongnuo bende var aynen 550d ile kullanıyorum gayet yeterli geliyor bana.


  • dodi el ford  (27.03.13 17:12:29) 
Yongnuo flaşlar için bkz: fotografci.net


  • oligomer  (27.03.13 17:35:58) 
ben anlıyorum. eğer yurtdışı alışveriş deneyimin ve imkanın varsa (ebay/paypal) daha ucuza alabilirsin. elimde bu flaştan 2 tane var, tavsiye edebilirim. ancak e-ttl desteği olan bir flaş alman daha mantıklı olur ancak bütçeni yukarı çıkarman gerekir.

flaş işi özellikle yongnuo için şans işi. içindeki kondansatörler dandik midir bilmiyorum ama özellikle ilk 460 serisinde acayip sayıda bozulmalar vardı sonra kondansatörleri değiştirerek aştılar bu sorunu.

tek flaş alacaksan tetikliyiciye gerek yok, S modunda zaten ani ışık geldiğinde patlıyor. yani dahili flaşınla bunu tetikleyebilirsin.
  • elmalili hamdi yazar  (27.03.13 20:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.