[]

Master öncesi hazırlık programları

Yurtdışında bazı şirketlerin master öncesi hazırlık programları oluyor. BSc'den mezun oluyorsun, sonra o şirkete giriyorsun, 1 yıl boyunca iş hayatına hazırlık babında sana bazı görevler veriyorlar, maaş veriyorlar, ofise gidiyorsun çalışıyorsun, 1 yıl sonunda şirkete kontratlı olarak kabul ediliyorsun, master süresince de çalışmaya devam ediyorsun. Güzel bi olay.

Fakat aklıma takılan mevzular var. Şimdi ben 23 yaşındayım, 24'te mezunum. İş tecrübem zaten var (yurtdışında iş ve öğrenim tecrübem de). 24.5'ta mezun oldum, 25.5'ta master öncesi iş programı bitti, 2 sene master oldu sana 27.5, hadi diyelim 28. E 28 yaşında mı hayata atılacağım ben?

Sizce master'ı falan sallayıp, TR'de düzgün bi işte çalışmaya başlamak mı daha mantıklı, yoksa 28'e kadar master + çalışma devam etmek, düşük maaşlarla idare etmek mi? 28 çok geç gibi geliyor ya. Kız vermezler amekü. Bir şeylere geç kalmış olur muyum acep?

 
Böyle bir tecrübeyi deneyimlemek istiyorsan yap. Çok geç olmaz 28. Tamamiyle özgür olarak profesyonel bir işe gireceğin yaş 28 olabilir ama master'lı ve 3-4 yıllık tecrübeli olacaksın, boş iş değil.

24'te mezun olarak çalışmaya başlarsan yine 28'e kadar güzel bir tecrübe edinirsin.

Sırf kariyer açısından soruyorsan birbirine çok uzak şeyler değil bence, TR'de düzgün bir işte kendini geliştirebileceğini düşünüyorsan.

Genel hayat planlarını düşünüp karar ver derim ben.
  • long live rock n roll  (27.03.13 14:08:27) 
28 geç değil bence. sürece değil sonuca odaklan.
mezun olduktan sonra işe hemen başlarsan 28 e geldiğinde sadece iş tecrüben olacak oysaki öbür türlü hem iş tecrüben hem de masterin olacak.

  • yue  (27.03.13 14:28:09 ~ 28.03.13 07:27:24) 
.. ben uzman degilim daha uni ye yeni gidecegim ama turkiye deki ve yurtdisindaki maaslardan kariyer seceneklerinden haberim var esek gibi arastirdigim icin.. tr de cok cok cok iyi bir ise girmediginiz surece 30a da gelseniz tatmin edici maas, yukselme bence zor..
tabi bu yurtdisinda da her ulkede kolay degil ama tecrubem var diyosunuz 28 de lisans mezunu olacak olsaniz tamam da master olcaksiniz + master boyunca ve oncesinde calisilacak diyosunuz + zaten is tecrubem var diyosunuz.. hayata yeni atilmis sayilmiyosunuz bence ..

  • babamasoliimbananickaldirsin  (27.03.13 15:53:42) 
o dedidigin tarz bir kiz ve ailesi inan bana kazara evlenirsen hayatini sikecektir o yuzden vermemeleri daha hayirli. insanlar 45 yasinda okula donup kariyer degistiriyor


  • mazungu  (27.03.13 18:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.