[]

T-shirt'e bir markanın + dizinin baskısını yapmak için izin almış olan??

Şimdi durum şöyle,

1)mesela Ekşi sözluk; LOST gibi veya ünlü dizi and the çizgi karakterlerin Türkiye dahilinde t-shirt baskısı iznini almış olan var mı aranızda?
2)Bu tip anlaşmaların fiyatları nasıl belirleniyor? Ör: önden para yatırmadan satılan ürün üzerinden bir komisyon ödemek gibi bir uygulama var mı?
3)Bu ürünleri Türkiye'de satanlar izin almışlar mıdır?(Almamış olabilirler mi?)
4)Anlaşma yapmak için özellikle atlanmaması gereken hukuk detayları nelerdir?
(Şair burada anlaşmanın hukuksal maddelerinin hepsini değil de olmazsa olmazları hakkında bilgisi olanlara sesleniyor!)

Bu konularla ilgili başımdan geçti diyenler, yardımcı olmak isterim diyenler olursa sözlükten ve/ya
onder[et]ateliercreart.com üzerinden irtibata geçebilirler.

Şimdiden teşekkürler

 
1-bilmiyorum
2-bu tür anlaşmalara örnek teşkil edecek tek firma vardı trexta. bu firma nokia icin kılıf üretiyordu. nokia ya yıllık isim hakkı bazında calışıyordu. mesela adam diyodiki bana yıllık 2 milyon dolar isim hakkı ödeyeceksin. üretimini denetleyeceğim ve istediğimde benim inbox ürünler icinde calışacaksın. yani sen malı sat veya satma bu parayı ödüyosun. çünkü yurt dışında olan bi firma senin ne kadar mal satıp satmadığını ((bkz: ördek yapmak)) bilemez.
yıllık parasını alır tabi kapasiteni ve kaliteni denetler. bir nevi alt yüklenici durumda oluyorsun.

3-büyük olasılık almışlardır. hatırlarsan GS üstünde fred cakmaktaş olan tişört bastırmıştı fb ile dalga gecmek icin WW dava acıp tişörtleri toplattı. almadılarsa suçtur.

bu işi yapmış biri olmamamkla berber soru sorana yardım etmek amacı ile yazılmıştır. bir cevaptan cok yorum olarak değerlendirmenizi isterim.
başarılar.
  • karoyedili  (03.02.09 19:14:34) 
öncekle üretime bağlı yani makina çalıştırp seri üretim yapıcak bunları toptan vs satıcaksanız gerekir.ancak kendime yaptırıyım, arkadaşlarla giyeriz, gibi bişeyse kimsenin hukuki işlemle ilgileneceğini sanmıyorum
o değil de eğer yaptırıcaksan t shirt satın alırım :D ekşi sozluk t şhirti ne güzel olur. siyah t shirt üstüne kaliteli güzel bi logo.

  • emcedeltate  (03.02.09 19:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.