[]

uyku evreleri hk

selamlar,

sabahları 7.00da iş gereği uyanıyorum ama kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum.Fakat her nasılsa 1 saat önce 6 civarları uyandığımda kendimi çok dinç hissediyorum.Bunun uykunun evreleri ile bir ilgisi olabilir mi? 7.00 civarı derin uykuda mı oluyorum ? tam olarak derin uyku evresi olmayan bir saatte dinç kalkmak istiyorum hangi saatte kalkmalıyım?
teşekkürler...

 
  • esenboga  (26.03.13 18:34:46 ~ 18:34:56) 
sana olayın özetini geçeyim.

şimdi, her insanın uyku döngüsü farklı uzunluklarda oluyor. beş evreden oluşan bir döngü ortalama olarak 90 dakikada tamamlanıyor. buna göre kendin deneye deneye döngüyü kaç saatte tamamladığını anlayabilirsin, ondan sonra da kaç saat uyuman gerektiğini bu döngünün süresinde yola çıkarak bulabilirsin. döngüyü tamamlamadan, yarıda uyanınca kendini yorgun hissedersin, dolayısıyla bu döngüyü tamamlaman ve başka bir döngüye girmeden önce uyanman gerek. bunu otomatik yapan iphone uygulaması varmış, denemedim ama iphone'un varsa sen deneyebilirsin, hakkında iyi yorumlar var.
  • soso  (26.03.13 19:17:43) 
arkadaslarin da dedigi gibi uyku suren 1:30 saatin kati olmali. uykunu toplamda 6 saat ya da 7.5 saat olacak sekilde ayarlamaya calis.


  • icince bokunu cikaran arap  (27.03.13 05:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.